Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Έξι τραυματίες

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Έξι τραυματίες Facebook Twitter
EPA
0

Σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει διαδηλωτές προχώρησε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ.


Ειδικότερα, η αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που ενεπλάκησαν σε έναν βίαιο διαπληκτισμό στην ανατολική συνοικία Τάικου Σινγκ, εν μέσω πολλών συγκεντρώσεων υπέρ της δημοκρατίας στην πόλη που είναι σε αναβρασμό.

Ο διαπληκτισμός με μαχαίρι προκάλεσε τον τραυματισμό έξι ανθρώπων σήμερα, Κυριακή βράδυ στο Χονγκ Κονγκ. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας ντόπιος πολιτικός και ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας με κομμένο αυτί, στο τέλος μιας ακόμη ημέρας που αμαυρώνεται από ταραχές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Η συμπλοκή ξέσπασε μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο στο Τάικου Σινγκ, μια μεσοαστική γειτονιά του Χονγκ Κονγκ, όπου διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας είχαν συγκεντρωθεί εκεί για αρκετές ώρες.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν τον Άντριου Τσίου, σύμβουλο της συνοικίας Τάικου Σινγκ και σημαίνον πρόσωπο των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας, με το αυτί του να έχει σχεδόν κοπεί. Έναν δεύτερο άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του, να βρίσκεται στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ οι περαστικοί προσπαθούσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Ένας άνδρας, που κατηγορήθηκε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης, ξυλοκοπήθηκε βίαια από το πλήθος, σύμφωνα με τις εικόνες αυτές που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTHK. Σύμφωνα με το RTHK, ο άντρας μιλούσε μανδαρινικά (η πλέον ομιλούμενη γλώσσα στην ηπειρωτική Κίνα) και έβγαλε ένα μαχαίρι στο τέλος μιας ζωηρής συζήτησης με τους διαδηλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν εδώ και πέντε μήνες την άσκηση ελέγχου του Πεκίνου στις υποθέσεις του ημιαυτόνομου εδάφους.

Έξι άνθρωποι συνολικά, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αρκετές συγκεντρώσεις, τη διεξαγωγή των οποίων δεν είχαν επιτρέψει οι αρχές, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες οδήγησαν σε συχνές συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών.

Το Χονγκ Κονγκ βιώνει από τις αρχές Ιουνίου, σχεδόν καθημερινά όλο και πιο βίαιες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την αυξανόμενη ανάμειξη του Πεκίνου στις υποθέσεις του εδάφους και να απαιτούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Ήδη αποδυναμωμένη από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου, η οικονομία του χρηματοπιστωτικού αυτού κέντρου πλήττεται από την μακρά πολιτική κρίση, τη χειρότερη στο Χονγκ Κονγκ. Πρώην βρετανική αποικία, ο έλεγχος της οποίας επέστρεψε στην Κίνα το 1997, το Χονγκ Κονγκ απολαμβάνει ελευθερίες άγνωστες στην ηπειρωτική Κίνα σύμφωνα με τον Βασικό του Νόμο (το Σύνταγμά του) όπως η ελευθερία της έκφρασης, της διαδήλωσης, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / dpa / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM