Το Χόλιγουντ υπόσχεται ότι «η μεγάλη οθόνη επιστρέφει» και περιμένει τους θεατές στις αίθουσες

Το Χόλιγουντ υπόσχεται ότι «η μεγάλη οθόνη επιστρέφει» και περιμένει τους θεατές στις αίθουσες Facebook Twitter
0

Οι εταιρίες παραγωγής ταινιών στο Χόλιγουντ υποσχέθηκαν ένα συναρπαστικό καλοκαίρι με υψηλών επιδόσεων καταδιώξεις αυτοκινήτων, σκηνές επικών εκρήξεων αλλά και τρόμου που κόβουν την ανάσα, για να προσελκύσουν τους θεατές πίσω στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι κινηματογραφικές αίθουσες, δέχθηκαν ένα καταστροφικό πλήγμα από τη διακοπή της λειτουργίας τους στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επαναλαμβάνοντας το σλόγκαν «Η μεγάλη οθόνη επιστρέφει», ηθοποιοί και σκηνοθέτες παρακολούθησαν χθες πρώτοι τις ταινίες που πρόκειται να προβληθούν σε μία ευρεία προσπάθεια της βιομηχανίας του θεάματος να προωθήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες καθώς οι εμβολιασμοί αυξάνονται και τα περιοριστικά μέτρα κατά της COVID-19 χαλαρώνουν.

«Η επιστροφή πίσω στον κινηματογράφο σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο καλά», δήλωσε ο J.J. Abrams, σκηνοθέτης των ταινιών «Star Wars», ενώ στεκόταν μπροστά από μία γιγαντοοθόνη σε κινηματογράφο της AMC στο Λος Άντζελες. «Το να βρίσκεσαι σε μία μεγάλη, σκοτεινή αίθουσα με ξένους, ακούγοντας φωνές και γέλια και βιώνοντας τη δύναμη όλου αυτού, είναι μία ανθρώπινη, φυσική ανάγκη» πρόσθεσε ο ίδιος. «Νομίζω ότι θα επιστρέψει πίσω με πολύ δυναμικό τρόπο».

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και αυτοί που ανησυχούν ότι το κινηματογραφικό κοινό, που «καταβρόχθισε» τις διαθέσιμες ταινίες μέσω της τεχνολογίας streaming στη διάρκεια της πανδημίας, είναι ενδεχόμενο να μη σηκωθεί εύκολα από τους καναπέδες, κίνηση απαραίτητη ώστε οι νέες ταινίες να γίνουν εισπρακτικές επιτυχίες.

Προκειμένου να δελεάσει τους θεατές, το Χόλιγουντ θα παρουσιάσει μία σειρά από ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «Cruella» και «Black Widow» (Walt Disney), Fast & Furious «F9» (Universal), του μιούζικαλ «In the Heights» (Warner Bros.) και πολλών άλλων στις επόμενες εβδομάδες.

Η προβολή αρκετών ταινιών καθυστέρησε από τους υπεύθυνους των εταιριών παραγωγής, που ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να περιμένουν μέχρι τη λήξη της πανδημίας, με στόχο να κάνουν εισπρακτικές επιτυχίες με την έναρξη της λειτουργίας των κινηματογράφων.

Οι εταιρίες παραγωγής ταινιών έχουν ανάγκη από μεγάλα έσοδα προκειμένου να ανταπεξέλθουν, καλύπτοντας το μεγάλο οικονομικό κόστος παραγωγής των ταινιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters    

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ