ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Χιμπατζήδες από δυο ζωολογικούς κήπους κάνουν Zoom μεταξύ τους κάθε μέρα

Χιμπατζήδες από δυο ζωολογικούς κήπους κάνουν Zoom μεταξύ τους κάθε μέρα Facebook Twitter
0

Δυο ομάδες χιμπατζήδων, που βυθίστηκαν στη μοναξιά και την ανία εν μέσω πανδημίας, βρήκαν νέο τρόπο να διασκεδάζουν χάρη σε μια πρωτότυπη ιδέα: καθημερινές βιντεοκλήσεις στο Zoom. 

Τα ζώα, που φιλοξενούνται στο Dvur Kralove Safari Park και έναν άλλο ζωολογικό κήπο της πόλης Μπρνο στην Τσεχία, υποφέρουν ως αποτέλεσμα των lockdown στη χώρα, λόγω της έλλειψης επισκεπτών.

Το προσωπικό σημειώνει πως για τόσο ευφυή ζώα, η διάδραση είναι ζωτικής σημασίας στην ευτυχία και την ευζωία τους. 

«Στην αρχή πλησίασαν την οθόνη με αμυντικές ή απειλητικές χειρονομίες, υπήρξε διάδραση», είπε η Gabriela Linhartova, φύλακας στο Dvur Kralove, μιλώντας στο CNN. 

«Έκτοτε έχουν περάσει στη φάση "παίζω στον κινηματογράφο" ή "βλέπω τηλεόραση". Όταν βλέπουν μια έντονη κατάσταση, είναι σαν να τους σηκώνει από τον καναπέ, όπως εμείς όταν παρακολουθούμε ένα ζωντανό αθλητικό γεγονός», προσθέτει. 

Ανάμεσα στους χιμπατζήδες είναι οι Faben, Gina και Mary, που έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν ψηφιακά άλλους πιθήκους σε διαφορετικό ζωολογικό κήπο της χώρας για αρκετές ώρες μες στη μέρα. 

Οι χιμπατζήδες έχουν υιοθετήσει επίσης διάφορες ακόμη ανθρώπινες συμπεριφορές όπως να μασουλάνε καρύδια ενώ παρακολουθούν μια δράση. 

Οι βιντεοκλήσεις, που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Dvur Kralove Safari Park, θα γίνονται καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οπότε θα επαναξιολογηθεί αν θα συνεχιστούν.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM