Ο Τζεφ Μπέζος θα πετάξει στο Διάστημα με τον αδελφό του τον επόμενο μήνα [BINTEO]

Ο Τζεφ Μπέζος και ο αδελφός του στις 20 Ιουλίου θα πετάξουν στο διάστημα Facebook Twitter
Instagram
0

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο αδερφός του θα πετάξουν στο διάστημα, στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της διαστημικής του εταιρείας, Blue Origin.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, ο Μπέζος είπε ότι η διαστημική πτήση ήταν κάτι που ήθελε να κάνει «σε όλη του τη ζωή».

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδελφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο» έγραψε στο Instagram ο Μπέζος αναρτώντας και ένα βίντεο.

Ο αδελφός του, Μαρκ Μπέζος τη χαρακτήρισε ως «σπουδαία ευκαιρία» ειδικά αφού θα τη μοιραστεί με τον αδερφό του. Όπως εξηγεί ο Μαρκ στο βίντεο, ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι ο αδελφός του θα συμμετέχει στην πρώτη πτήση, πολύ περισσότερο δε, ότι θα πάει και ο ίδιος.

Ο Τζεφ Μπέζος θα ταξιδέψει στο Διάστημα με τον αδελφό του τον επόμενο μήνα [BINTEO] Facebook Twitter

Η Blue Origin δημοπρατεί μία ακόμα θέση στην διαστημική κάψουλα, για όποιον είναι πρόθυμος να πληρώσει αδρά για την τρίτη θέση στην επανδρωμένη πτήση.


Η υποβολή προσφορών στο New Shepard, όπως ονομάζεται το διαστημικό όχημα της Blue Origin, είχε φτάσει τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια όταν ο Μπέζος ανακοίνωσε το σχέδιό του για την πτήση. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Blue Origin, η εταιρεία σχεδιάζει να "εκτοξεύσει" τους επιβάτες της πάνω από 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης, επιτρέποντάς τους να βιώσουν τη μικροβαρύτητα.

Η πρώτη επανδρωμένη πτήση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο Μπέζος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon.

Αντ 'αυτού, θα υπηρετεί πλέον ως εκτελεστικός πρόεδρος του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου που ίδρυσε για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια στο γκαράζ του.

Ο Μπέζος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με την καθαρή του αξία  να ανέρχεται στα 186,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Όπως σχολιάζει η Washington Post, που επίσης ανήκει στον Μπέζος, αν ο Αμερικανός τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που ταξιδεύει στο διάστημα καθώς ο Έλον Μασκ και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δεν έχουν προς το παρόν ταξιδέψεις με κάποιον πύραυλο των δικών τους εταιρειών. 

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM