Ο Τζεφ Μπέζος θα πετάξει στο Διάστημα με τον αδελφό του τον επόμενο μήνα [BINTEO]

Ο Τζεφ Μπέζος και ο αδελφός του στις 20 Ιουλίου θα πετάξουν στο διάστημα Facebook Twitter
Instagram
0

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο αδερφός του θα πετάξουν στο διάστημα, στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της διαστημικής του εταιρείας, Blue Origin.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, ο Μπέζος είπε ότι η διαστημική πτήση ήταν κάτι που ήθελε να κάνει «σε όλη του τη ζωή».

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδελφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο» έγραψε στο Instagram ο Μπέζος αναρτώντας και ένα βίντεο.

Ο αδελφός του, Μαρκ Μπέζος τη χαρακτήρισε ως «σπουδαία ευκαιρία» ειδικά αφού θα τη μοιραστεί με τον αδερφό του. Όπως εξηγεί ο Μαρκ στο βίντεο, ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι ο αδελφός του θα συμμετέχει στην πρώτη πτήση, πολύ περισσότερο δε, ότι θα πάει και ο ίδιος.

Ο Τζεφ Μπέζος θα ταξιδέψει στο Διάστημα με τον αδελφό του τον επόμενο μήνα [BINTEO] Facebook Twitter

Η Blue Origin δημοπρατεί μία ακόμα θέση στην διαστημική κάψουλα, για όποιον είναι πρόθυμος να πληρώσει αδρά για την τρίτη θέση στην επανδρωμένη πτήση.


Η υποβολή προσφορών στο New Shepard, όπως ονομάζεται το διαστημικό όχημα της Blue Origin, είχε φτάσει τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια όταν ο Μπέζος ανακοίνωσε το σχέδιό του για την πτήση. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Blue Origin, η εταιρεία σχεδιάζει να "εκτοξεύσει" τους επιβάτες της πάνω από 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης, επιτρέποντάς τους να βιώσουν τη μικροβαρύτητα.

Η πρώτη επανδρωμένη πτήση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο Μπέζος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon.

Αντ 'αυτού, θα υπηρετεί πλέον ως εκτελεστικός πρόεδρος του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου που ίδρυσε για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια στο γκαράζ του.

Ο Μπέζος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με την καθαρή του αξία  να ανέρχεται στα 186,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Όπως σχολιάζει η Washington Post, που επίσης ανήκει στον Μπέζος, αν ο Αμερικανός τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που ταξιδεύει στο διάστημα καθώς ο Έλον Μασκ και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δεν έχουν προς το παρόν ταξιδέψεις με κάποιον πύραυλο των δικών τους εταιρειών. 

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM