Ο Τζεφ Μπέζος θα πετάξει στο Διάστημα με τον αδελφό του τον επόμενο μήνα [BINTEO]

Ο Τζεφ Μπέζος και ο αδελφός του στις 20 Ιουλίου θα πετάξουν στο διάστημα Facebook Twitter
Instagram
0

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο αδερφός του θα πετάξουν στο διάστημα, στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της διαστημικής του εταιρείας, Blue Origin.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, ο Μπέζος είπε ότι η διαστημική πτήση ήταν κάτι που ήθελε να κάνει «σε όλη του τη ζωή».

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδελφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο» έγραψε στο Instagram ο Μπέζος αναρτώντας και ένα βίντεο.

Ο αδελφός του, Μαρκ Μπέζος τη χαρακτήρισε ως «σπουδαία ευκαιρία» ειδικά αφού θα τη μοιραστεί με τον αδερφό του. Όπως εξηγεί ο Μαρκ στο βίντεο, ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι ο αδελφός του θα συμμετέχει στην πρώτη πτήση, πολύ περισσότερο δε, ότι θα πάει και ο ίδιος.

Ο Τζεφ Μπέζος θα ταξιδέψει στο Διάστημα με τον αδελφό του τον επόμενο μήνα [BINTEO] Facebook Twitter

Η Blue Origin δημοπρατεί μία ακόμα θέση στην διαστημική κάψουλα, για όποιον είναι πρόθυμος να πληρώσει αδρά για την τρίτη θέση στην επανδρωμένη πτήση.


Η υποβολή προσφορών στο New Shepard, όπως ονομάζεται το διαστημικό όχημα της Blue Origin, είχε φτάσει τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια όταν ο Μπέζος ανακοίνωσε το σχέδιό του για την πτήση. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Blue Origin, η εταιρεία σχεδιάζει να "εκτοξεύσει" τους επιβάτες της πάνω από 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης, επιτρέποντάς τους να βιώσουν τη μικροβαρύτητα.

Η πρώτη επανδρωμένη πτήση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο Μπέζος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon.

Αντ 'αυτού, θα υπηρετεί πλέον ως εκτελεστικός πρόεδρος του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου που ίδρυσε για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια στο γκαράζ του.

Ο Μπέζος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με την καθαρή του αξία  να ανέρχεται στα 186,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Όπως σχολιάζει η Washington Post, που επίσης ανήκει στον Μπέζος, αν ο Αμερικανός τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που ταξιδεύει στο διάστημα καθώς ο Έλον Μασκ και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δεν έχουν προς το παρόν ταξιδέψεις με κάποιον πύραυλο των δικών τους εταιρειών. 

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM