Χιλιάδες πάπιες θανατώθηκαν σε πτηνοτροφεία στη Γαλλία έπειτα από κρούσματα της γρίπης των πτηνών

Χιλιάδες πάπιες θανατώθηκαν σε πτηνοτροφεία στη Γαλλία έπειτα από κρούσματα της γρίπης των πτηνών Facebook Twitter
0


Χιλιάδες πάπιες θανατώθηκαν σήμερα στη νοτιοδυτική Γαλλία στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποφευχθεί η εξάπλωση του στελέχους H5N8 του ιού της γρίπης των πτηνών.

Παράλληλα στην Τσεχία θανατώθηκαν σήμερα χιλιάδες κοτόπουλα και πάπιες γύρω από τις εστίες εντοπισμού του ιού-- δύο μικρά πτηνοτροφεία στα νοτιοανατολικά της χώρας-- καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για εξάπλωση της νόσου ανά την Ευρώπη.


Στη Γαλλία, μόνο σε ένα αγρόκτημα στο χωριό Λατρίγ, θανατώθηκαν 8.000 πάπιες. H χώρα η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο πληθυσμό πουλερικών στην ΕΕ, μετρά 95 κρούσματα του ιού αυτή την εποχή. Οι περισσότερες θανατώσεις πραγματοποιούνται εντός και γύρω από την περιοχή Γκερ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όπου εκτρέφονται σε μεγάλους αριθμούς πάπιες και χήνες για την παρασκευή του φουά γκρα.


Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να θανατωθούν περίπου 800.000 πάπιες από έναν πληθυσμό σχεδόν 18 εκατομμυρίων.


Στην Τσεχία, η Κρατική Κτηνιατρική Αρχή ανακοίνωσε ότι τα μέτρα αφορούν τα αγροκτήματα που βρίσκονται σε περίμετρο 3 και 10 χιλιομέτρων γύρω από τα πτηνοτροφεία στα οποία εντοπίστηκε ο ιός στις περιοχές Ιβάντσιτσε και Μοράβσκι Κρουμλόβ.


Το στέλεχος Η5Ν8 του ιού έχει εντοπιστεί πρόσφατα στη γειτονική Γερμανία, την Σλοβακία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αυστρία έχει ενημερώσει τους πτηνοτρόφους να κρατήσουν τα πτηνά τους κλεισμένα σε εσωτερικούς χώρους έπειτα από τα κρούσματα στις γειτονικές Ελβετία και Γερμανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM
Μακρόν σε κρίσιμη φάση: Προσπάθεια για σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Διεθνή / Η Γαλλία στο χείλος της νέας κρίσης: Ο Μακρόν ζητά σταθερότητα, η χώρα «βράζει»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά σταθερότητα μετά από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Λεκορνί προσπαθεί να περάσει τον νέο προϋπολογισμό και να αποφύγει πρόταση δυσπιστίας
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM