Χιλή: Μετά από δύο χρόνια ανοίγει ξανά τα σύνορά της

Χιλή: Μετά από δύο χρόνια ανοίγει ξανά τα σύνορά της Facebook Twitter
0

Μετά από δύο και πλέον χρόνια η Χιλή ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου σήμερα 22 χερσαίους συνοριακούς σταθμούς που είχαν κλείσει από τις 17 Μαρτίου 2020 με την Αργεντινή, τη Βολιβία και το Περού.

Η Χιλή είχε κλείσει τα σύνορά της λόγω κορωνοϊού και μόνο τα εμπορεύματα μπορούσαν να περάσουν από αυτά τα σημεία διέλευσης, τα οποία παρέμεναν κλειστά για την κυκλοφορία των ανθρώπων.

«Σήμερα Κυριακή, 1η Μαΐου, η κυκλοφορία στα σύνορα θα εξομαλυνθεί», αναφέρει ο λογαριασμός στο Twitter της υπηρεσίας των συνόρων του υπουργείου Εσωτερικών της Χιλής.

Η επιδημία έχει σταθεροποιηθεί στη Χιλή, παρότι εξακολουθούν να ισχύουν τα υγειονομικά μέτρα, κυρίως για τους αλλοδαπούς μη κατοίκους.

Τρία επίπεδα συναγερμού είναι σε ισχύ και σήμερα, τα σύνορα πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με το επίπεδο 1 που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα ταξίδια εντός ή εκτός της χώρας.

Συνιστάται μόνο το μοριακό τεστ PCR πριν από το ταξίδι, αλλά κατά την άφιξή τους στη Χιλή, οι ταξιδιώτες μπορεί να ελεγχθούν τυχαία. Ένα έντυπο υγείας πρέπει να συμπληρώνεται και οι αλλοδαποί μη κάτοικοι πρέπει επίσης να έχουν ασφάλιση υγείας σε περίπτωση που χρειαστεί να λάβουν θεραπεία για την Covid-19.

Εάν ο συναγερμός επανέλθει στο μέγιστο επίπεδο 3, αυτό σημαίνει την επαναφορά των περιορισμών.

Τον Νοέμβριο, το αεροδρόμιο του Σαντιάγο άνοιξε ξανά, και ακολούθησαν τερματικοί σταθμοί στις πόλεις Αντοφαγκάστα και Ικίκε (βόρεια) και Πούντα Αρένας (νότια) και μετά πέντε σημεία διέλευσης στα σύνορα με την Αργεντινή στις 22 Δεκεμβρίου.

Η Χιλή, μια χώρα με περισσότερους από 19 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει 3,5 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και 57.539 θανάτους από τις 8 Μαρτίου 2020.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ