Το hi-tech ποδήλατο του Μπάιντεν προκαλεί «πονοκέφαλο» στις υπηρεσίες ασφαλείας

Το hi-tech ποδήλατο του Μπάιντεν προκαλεί «πονοκέφαλο» στις υπηρεσίες ασφαλείας Facebook Twitter
Το hi tech ποδήλατο του Μπάιντεν μπορεί να δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (GettyImages)
0

Η συνήθεια του Προέδρου Μπάιντεν να κάνει προπόνηση με ένα hi-tech ποδήλατο γυμναστικής κάθε πρωί, ενδέχεται να προκαλέσει έναν απροσδόκητο πονοκέφαλο για τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο λόγος για το ποδήλατο Peloton που θεωρείται από μερικούς πιθανός στόχος χάκερ που θα ήθελαν να παραβιάσουν το τείχος προστασίας και κυβερνοασφάλειας του 46ου Αμερικανού προέδρου. 

Στο σπίτι στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ, ο Μπάιντεν ξεκινούσε κάθε μέρα με μια προπόνηση σε ένα γυμναστήριο εξοπλισμένο με βάρη, διάδρομο και το ποδήλατο Peloton.

Το Peloton συνδυάζει ένα σταθερό ποδήλατο γυμναστικής με ένα διαδραστικό tablet που επιτρέπει στον αναβάτη να συμμετέχει σε ομαδικές προπονήσεις εξ αποστάσεως.

Καθώς ασκείται ο κάθε χρήστης του συγκεκριμένου ποδηλάτου παρακολουθεί μπορεί να παρακολουθεί και να καθοδηγείται από έναν εκπαιδευτή. Παράλληλα, στις ομαδικές προπονήσεις οι συμμετέχοντες στα μαθήματα είναι ορατοί από τους υπολοίπους καθώς το tablet είναι εξοπλισμένο με web κάμερα και μικρόφωνο, το οποίο, στην περίπτωση του Μπάιντεν θα είναι πλέον κάπου μέσα στον Λευκό Οίκο.

Το δημοφιλές περιοδικό Mechanics μίλησε στον ειδικό κυβερνοασφάλειας Max Kilger του πανεπιστημίου του Τέξας σχετικά με τον κίνδυνο.

«Επειδή ο χρήστης είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, παρόλο που υπάρχουν τείχη προστασίας και λογισμικό εντοπισμού εισβολών, αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν έστω και αν κάποιος είναι πολύ εξειδικευμένος. Εάν θέλετε πραγματικά αυτό το Peloton να είναι ασφαλές, βγάζετε την κάμερα, βγάζετε το μικρόφωνο και βγάζετε τον εξοπλισμό δικτύωσης, και βασικά έχετε ένα βαρετό ποδήλατο. Χάνετε το εντυπωσιακό γκάτζετ και τα ελκυστικά στοιχεία που το χαρακτηρίζουν».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφορά του 2017 αποκάλυψε ότι η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα είχε λάβει ένα ειδικά τροποποιημένο Peloton που ήρθε χωρίς κάμερα ή μικρόφωνο.

Το πρόβλημα για τον Μπάιντεν μάλλον δεν είναι άλυτο αλλά το ζήτημα μπορεί να θεωρηθεί ευαίσθητο αυτή τη στιγμή, δεδομένης της πρόσφατης επίθεσης σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Τουλάχιστον έξι κυβερνητικές υπηρεσίες χτυπήθηκαν σε μία μαζική επίθεση χάκερ που ξεκίνησε τον Μάρτιο. 

Ο Garrett Graff, διευθυντής της πρωτοβουλίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Ινστιτούτο Aspen, δήλωσε στους New York Times πως «Η απειλή είναι πραγματική, αλλά ενδεχομένως πρόκειται για ένα διαχειρίσιμο κίνδυνο, δεδομένης της επαρκούς προετοιμασίας των ειδικών».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM