Χάρη σε φυλακισμένους διαδηλωτές έδωσε ο πρόεδρος Βούτσιτς

Χάρη σε φυλακισμένους διαδηλωτές έδωσε ο πρόεδρος Βούτσιτς Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να αποφυλακίσουν τους διαδηλωτές που καταδικάστηκαν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Η απόδοση χάρης δεν αφορά τα άτομα που κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα, όπως επιθέσεις κατά των αστυνομικών και απειλές κατά των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ο Βούτσιτς έλαβε την απόφαση για αποφυλάκιση διαδηλωτών μετά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολείου του Βελιγραδίου, έξω από την αστυνομική διεύθυνση, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος συμμαθητής τους, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ημερών.

Οι μαθητές έδωσαν διορία 48 ωρών στις αρχές, να αποφυλακίσουν τον συμμαθητή τους προειδοποιώντας ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους θα συγκεντρωθούν χιλιάδες μαθητές, από όλα τα σχολεία της πόλης, μπροστά από το κτήριο της αστυνομίας.

Αίτημα αποφυλάκισης των διαδηλωτών κατέθεσε σήμερα το απόγευμα και ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για την Σερβία» (SzS) ζητώντας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να κάνει χρήση των δυνατοτήτων που του παρέχει το σύνταγμα και να δώσει χάρη στους φυλακισμένους διαδηλωτές.

Το περασμένο σαββατοκύριακο έγιναν 18 προσαγωγές, για τα επεισόδια στην τηλεόραση και έξω από το προεδρικό μέγαρο. Συνελήφθησαν δέκα άτομα εκ των οποίων, τα εφτά πέρασαν αυτόφωρο και καταδικάστηκαν σε βαθμό πλημμελήματος, σε φυλάκιση 30 ημερών, ενώ τρία άτομα αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM