Χάρι και Ουίλιαμ ξανά μαζί στα αποκαλυπτήρια αγάλματος της Νταϊάνα - Φήμες για συμφιλίωση

Χάρι και Ουίλιαμ ξανά μαζί στα αποκαλυπτήρια αγάλματος της Νταϊάνα - Φήμες για συμφιλίωση Facebook Twitter
Χάρι και Ουίλιαμ προτού μπει στη σχέση τους η Μέγκαν Μαρκλ - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα κάνουν σήμερα τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος στη μνήμη της, στους κήπους του Κένσινγκτον, όπου διαμένει ο Ουίλιαμ και η οικογένεια του.

Η τελετή -που καθυστέρησε λόγω των περιορισμών της πανδημία- γίνεται σήμερα οπότε και η Νταϊάνα θα έκλεινε τα 60 της χρόνια. 

Σύμφωνα με το Κένσινγκτον, ο συγκεκριμένος κήπος ήταν ένα «από τα πιο αγαπημένα σημεία» της Νταϊάνα, όταν ζούσε εκεί. 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν, οι πρίγκιπες, η δούκισσα του Κέιμπριτζ και μερικοί από τους συγγενείς της Νταϊάνα. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, τον περασμένο Απρίλιο, Χάρι και Ουίλιαμ θα βρεθούν ξανά, με κάποιους να κάνουν λόγο για ευκαιρία συμφιλίωσης.

Σύμφωνα με πηγές, η επικοινωνία των δύο αδερφιών είναι ελάχιστη, με την δυσφορία και τη δυσπιστία να κυριαρχούν μεταξύ τους. 

Ωστόσο, πολλοί βλέπουν την παρουσίαση του αγάλματος ως μια στιγμή προσωπική και μεγάλης συγκίνησης που ίσως τους φέρει ξανά κοντά. 


Οι φήμες περί ρήξης περιγράφονται και στο βιβλίο του Ρόμπερτ Λέισι «Battle of Brothers» το οποίο εκδόθηκε πριν τη συνέντευξη στην Όπρα - όπου Χάρι και Μέγκαν κατηγόρησαν τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό και εγκατάλειψη όταν η Μέγκαν ήταν έξι μηνών έγκυος και είχε αυτοκτονικές τάσεις. 

Μιλώντας στο Newsweek, o Λέισι σημείωσε πως πιστεύει πως ο Χάρι είναι ο μόνος που ίσως είναι έτοιμος να παραδεχτεί τα λάθη των τελευταίων δύο ετών. 


«Από τη μία πλευρά έχουμε τον Ουίλιαμ που δε φαίνεται έτοιμος να παραδεχτεί τίποτα και από την άλλη φίλοι μού είπαν πως ο Χάρι προτίθεται να τείνει χείρα συμφιλίωσης. Κι έπειτα είναι και η Μέγκαν που επιμένει στις θέσεις της» αναφέρει ο ίδιος.

Όπως χαρακτηριστικά λέει στο BBC ο βασιλικός φωτογράφος της Sun, Άρθουρ Έντουαρντς που επί σχεδόν πέντε δεκαετίες καταγράφει τους «γαλαζοαίματους», «αν το άγαλμα της μητέρας τους -της γυναίκας που αγάπησαν πιο πολύ από τον καθέναν- δεν γίνει αφορμή να σπάσει ο πάγος, τίποτα άλλο δεν θα γίνει». 


Με πληροφορίες από BBC/Daily Mail 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM