Χάρβεϊ Γουάινστιν: Νέες κατηγορίες για βιασμούς στο Λος Άντζελες

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Νέες κατηγορίες για βιασμούς στο Λος Άντζελες Facebook Twitter
EPA
0

Κατηγορίες για τον βιασμό δύο ακόμη γυναικών απαγγέλθηκαν σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν στο Λος Άντζελες.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως ο 68χρονος, πρώην πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ, είναι αντιμέτωπος με τρεις ακόμη κατηγορίες για βιασμό και τρεις κατηγορίες για διά της βίας στοματική σεξουαλική επαφή.

Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του Γουάινστιν αφορούν δύο γυναίκες, τις οποίες- σύμφωνα με την καταγγελία- βίασε σε ξενοδοχεία του Μπέβερλι Χιλς. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο 68χρονος είναι πλέον αντιμέτωπος με 11 κακουργήματα στο Λος Άντζελες, τα οποία αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις σε πέντε γυναίκες.

Τα εγκλήματα αυτά, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, έγιναν από το 2004 έως το 2013. Οι κατηγορίες αφορούν βιασμό, σεξουαλική βιαιοπραγία, σεξουαλική διείσδυση διά της βίας και στοματική σεξουαλική επαφή διά της βίας. Αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, τότε είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη έως και 140 ετών.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ήδη εκτίει κάθειρξη 23 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, έπειτα από την καταδίκη του στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Οι εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες είχαν κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοσή του, αλλά συμφωνήθηκε να καθυστερήσει η προσπάθεια μεταφοράς του στην Καλιφόρνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάντα υποστήριζε ότι κάθε μία από τις σωματικές επαφές σε όλη τη ζωή του ήταν συναινετική. Αυτό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Τζούντα Ενγκελμάγιερ και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για τις επιπλέον κατηγορίες μέχρι να μάθουμε περισσότερα για αυτές».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM