Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια κατέθεσε κλαίγοντας πώς τη βίασε ο παραγωγός

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια κατέθεσε κλαίγοντας πώς τη βίασε ο παραγωγός Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, ντοκιμαντερίστρια και σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια κατέθεσε κλαίγοντας ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν τη βίασε το 2005, εποχή που η ίδια προσπαθούσε να χτίσει την καριέρα της ως παραγωγός και ηθοποιός.  

Η 48χρονη σήμερα γυναίκα περιέγραψε τη γνωριμία της με τον Γουάινστιν και τον βιασμό για τον οποίο κατηγορεί τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ. Κατέθετε επί 2,5 ώρες ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, πολλές φορές κλαίγοντας. 

Η διαδικασία ξεκίνησε ζητώντας της να αναγνωρίσει τον Γουάινστιν, για τα πρακτικά. «Φορά κοστούμι, μπλε γραβάτα και με κοιτάζει», είπε με τα δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό της. «Ξέρει ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ξέρει ότι δεν είναι συναίνεση», φώναξε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της. 

Η Σίμπελ Νιούσομ περιέγραψε ότι ο Γουάινστιν την πλησίασε και της συστήθηκε κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Τορόντο, το 2005. αργότερα την ίδια ημέρα ήπιαν ένα ποτό. Ήταν «γοητευτικός», είπε και έδειξε «αληθινό ενδιαφέρον να μιλήσει για τη δουλειά μου». Η 31χρονη τότε γυναίκα είχε στο ενεργητικό της κάποιους μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ ο Γουάινστιν ήταν ένας από τους ισχυρότερους παραγωγούς του Χόλιγουντ. 

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Γουάινστιν την κάλεσε να τον συναντήσει σε ξενοδοχείο στο Μπέβερλι Χιλς. Η ίδια πίστευε ότι ήταν επαγγελματική συνάντηση και εξεπλάγη όταν έμαθε ότι θα γινόταν στη σουίτα του παραγωγού. 

Ενώ την οδηγούσαν στη σουίτα, είπε, ένιωθε πολύ νευρική. Η εισαγγελέας τη ρώτησε γιατί δεν έφυγε. «Γιατί δεν λες όχι στον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Μπορούσε να φτιάξει ή να καταστρέψει την καριέρα σου», απάντησε. 

Όταν έφτασε στη σουίτα, κατέθεσε, ο παραγωγός δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να συζητήσουν τα πρότζεκτ της. Ο Γουάινστιν, περιέγραψε η Σίμπελ Νιούσομ, βγήκε από το μπάνιο, φορώντας μόνο μία ρόμπα και τίποτα από μέσα και άρχισε να την παρενοχλεί και να την κακοποιεί, θωπεύοντάς την ενώ αυνανιζόταν. 

«Ήμουν τρομαγμένη. Δεν είχα πάει για αυτό εκεί», είπε ξεσπώντας πολλές φορές σε δάκρυα. «Θυμάμαι να προσπαθώ να απομακρυνθώ», συμπλήρωσε. Στη συνέχεια, κατέθεσε, ο Γουάινστιν την πήγε στον κρεβάτι. Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί αν τη μετέφερε ή την έσυρε εκεί, πριν τη βιάσει. 

«Φρίκη! Φρίκη! Τρέμω. Είμαι σαν πέτρα, είμαι παγωμένη. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. Είμαι απλά μια φουσκωτή κούκλα!», είπε περιγράφοντας πώς ένιωθε εκείνη τη στιγμή. Μετά, συμπλήρωσε, ένιωθε «τόσο μεγάλη ντροπή». «Παραβιασμένη και δεν ξέρω πώς συνέβη. Δεν είδα τα σημάδια και δεν ήξερα πώς να ξεφύγω», πρόσθεσε. 

Ο Γουάινστιν ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών για σεξουαλικά εγκλήματα στη Νέα Υόρκη. Τώρα δικάζεται στο Λος Άντζελες, όπου είναι αντιμέτωπος με 11 κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. 

Η Σίμπελ Νιούσομ είναι η μία από τις τέσσερις γυναίκες, στις καταγγελίες των οποίων βασίζονται οι κατηγορίες σε βάρος του στο Λος Άντζελες. Οι δικηγόροι του επιμένουν ότι επρόκειτο για συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις. Ο 70χρονος κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 140 ετών εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες στο Λος Άντζελες. 

Η Σίμπελ Νιούσομ κατέθεσε ότι αποκάλυψε στον σύζυγό της- τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ- τι είχε συμβεί, όταν άρχισαν να καταγγέλλουν δημοσίως τον Γουάινστιν άλλες γυναίκες. 

Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου του κατηγορούμενου, είπε πως ο σύζυγός της επέστρεψε τις δωρεές που είχε κάνει ο παραγωγός στην προεκλογική εκστρατεία του, όταν εκείνη του είπε τι συνέβη. 

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Η απόφαση του Ισραήλ να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς πλήρη κατοχή αποκαλύπτει τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Νετανιάχου και των στρατιωτικών ηγετών, σε μια κρίσιμη φάση του πολέμου
LIFO NEWSROOM