Χαμάς: Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η προγραμματισμένη απελευθέρωση ομήρων

Χαμάς: Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η προγραμματισμένη απελευθέρωση ομήρων Facebook Twitter
Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ παραδίδουν 3 Ισραηλινούς ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό στην αλ-Σαράγια, στο πλαίσιο της 1ης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στην πόλη της Γάζας / Φωτ: Getty
0

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ανακοίνωσε την αναβολή της απελευθέρωσης Ισραηλινών ομήρων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Αμπού Ομπέιντα, ανέφερε μέσω Telegram ότι η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στις «επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Ισραήλ», καθώς και στα εμπόδια που θέτει το Τελ Αβίβ στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση της Χαμάς έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς συνεχίζονται οι διεθνείς πιέσεις για την παράταση της εκεχειρίας και την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι «δεν θα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στη Γάζα», στο πλαίσιο του σχεδίου του για αμερικανική «κυριότητα» των κατεστραμμένων από τον πόλεμο εδαφών. Η τοποθέτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ παραμένει ασαφές πώς θα επηρεάσει τις διπλωματικές εξελίξεις στην περιοχή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΡΑΗΛ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει εγκατάσταση υπηρεσίας του ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ

Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τη Χαμάς.
THE LIFO TEAM