Haaretz: Οι βελγικές αρχές είχαν ακριβή πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό

Haaretz: Οι βελγικές αρχές είχαν ακριβή πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό Facebook Twitter
0

Οι βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς και άλλες Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, είχαν εκ των προτέρων ακριβείς προειδοποιήσεις και πληροφορίες  αναφορικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, την Τρίτη, υποστηρίζει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας γνώριζαν, με υψηλό βαθμό βεβαιότητας, ότι οι επιθέσεις είχαν προγραμματιστεί στο εγγύς μέλλον για το αεροδρόμιο και, προφανώς, για το μετρό, προσθέτει η εφημερίδα που κάνει σκληρή κριτική στη συνέχεια, αναφέροντα ςότι παρά την προειδοποίηση οι περισσότερες υπηρεσίες ασφαλείας της Ε.Ε. αποδείχτηκαν ανεπαρκείς.

Η Haaretz επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν στη λεγόμενη πρωτεύουσα  του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκκα της Συρίας. Το τρομοκρατικό δίκτυο ήταν στενά συνδεδεμένο με το δίκτυο των επιθέσεων στο Παρίσι.

Σημειώνει ακόμη ότι η σύλληψη του Αμπντεσλάμ ήταν προφανώς το έναυσμα για τις επιθέσεις της Τρίτης, λόγω της ανησυχίας του  ISIS ότι  θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Όπως γράφει επίσης η εφημερίδα, υπάρχει ανησυχία, ότι άλλα κύτταρα που συνδέονται με το ISIS στη Δυτική Ευρώπη θα επιχειρήσουν  να πραγματοποιήσουν  κι άλλες επιθέσεις στο εγγύς μέλλον, είτε στο Βέλγιο είτε  σε άλλες χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM