H Prada προσφέρει 1,5 δισ. ευρώ για να αγοράσει τη Versace

H Prada δίνει 1,5 δισ. ευρώ για να αγοράσει τη Versace Facebook Twitter
φωτ.: unsplash
0

Η Prada βρίσκεται ένα βήμα προ συμφωνίας για την εξαγορά της Versace από την Capri Holdings αφού συμφώνησε σε τίμημα σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Prada με έδρα το Μιλάνο και η Capri θα μπορούσαν να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία για την ιταλική εταιρεία πολυτελών ενδυμάτων αυτό το μήνα, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές, μιλώντας στο Bloomberg. Οι συνομιλίες προχωρούν μετά το αρχικό due diligence που δεν διαπίστωσε κινδύνους, είπαν οι άνθρωποι.

Το χρονοδιάγραμμα και η αποτίμηση θα μπορούσαν να αλλάξουν και οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν ακόμη να καταρρεύσουν, πρόσθεσαν οι άνθρωποι.

Η Capri αγόρασε τη Versace το 2018 για περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

Μια πιθανή εξαγορά του οίκου μόδας που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο σχεδιαστή Gianni Versace το 1978 θα επέτρεπε στην Prada να δημιουργήσει έναν μεγαλύτερο ιταλικό παίκτη που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί καλύτερα τους παγκόσμιους ομίλους πολυτελείας όπως η LVMH και η Kering SA.

Μια εξαγορά θα αντιστρέψει μια τάση δεκαετιών, σύμφωνα με την οποία οι ιταλικοί όμιλοι μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Gucci και Valentino, εξαγοράζονται από ξένους αντιπάλους.

Η ιταλική εταιρεία πέρασε εβδομάδες αξιολογώντας τη Versace με τους συμβούλους της, αποκτώντας αποκλειστική πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία και στοιχεία πωλήσεων, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η αισθητική της μινιμαλιστικής Prada και της "μαξιμαλιστικής" Versace «είναι εκ διαμέτρου αντίθετες» και δεν θα υπήρχε κίνδυνος κανιβαλισμού, ανέφεραν οι αναλυτές της UBS σε σημείωμά τους.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM