H "νοσοκόμα του θανάτου"-8 φορές ισόβια στην 50χρονη που σκότωνε ηλικιωμένους

H "νοσοκόμα του θανάτου"-8 φορές ισόβια στην 50χρονη που σκότωνε ηλικιωμένους Facebook Twitter
THE CANADIAN PRESS/CITYNEW
0

Οκτώ φορές ισόβια είναι η ποινή για 50χρονη νοσοκόμα που σκότωσε τουλάχιστον 8 ηλικιωμένους που βρισκόταν υπό τη φροντίδα τους σε γηροκομείο στο Οντάριο.

Η Elizabeth Wettlaufer, αντιμετώπιζε οκτώ κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε χθες Δευτέρα.

Ο δικαστής είπε ότι η Wettlaufer απείχε πολύ από το να είναι ένας «άγγελος βοήθειας» για τους ηλικιωμένους, τουναντίον επρόκειτο για μια «σκιά του θανάτου που πέρασε από πάνω τους».

Η 50χρονη δολοφόνησε τα θύματά της με την έγχυση θανατηφόρας δόσης ινσουλίνης, σε περίοδο επτά ετών, από το 2007 -2014, σύμφωνα με το καναδικό CBC.

Η ίδια ομολόγησε την ενοχή της για 14 κατηγορίες, όπως δολοφονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και επιβαρυντική κακοποίηση. Πέρα από οκτώ θύματα δολοφονίας της, έβλαψε σοβαρά άλλους έξι ασθενείς.

Στην απολογία της είπε ότι είχε την αίσθηση πως ο Θεός ήθελε να την χρησιμοποιήσει και ότι κάθε φορά που δολοφονούσε κάποιον ηλικιωμένο αισθανόταν «μια αίσθηση ευφορίας». «Προκάλεσα τεράστιο πόνο και θάνατο και έκανα ανθρώπους να υποφέρουν.... Δυστυχώς η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη. Λυπάμαι βαθιά…», τόνισε αλλά οι λέξεις δεν φαίνεται να άγγιξαν τους συγγενείς των θυμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM