H "νοσοκόμα του θανάτου"-8 φορές ισόβια στην 50χρονη που σκότωνε ηλικιωμένους

H "νοσοκόμα του θανάτου"-8 φορές ισόβια στην 50χρονη που σκότωνε ηλικιωμένους Facebook Twitter
THE CANADIAN PRESS/CITYNEW
0

Οκτώ φορές ισόβια είναι η ποινή για 50χρονη νοσοκόμα που σκότωσε τουλάχιστον 8 ηλικιωμένους που βρισκόταν υπό τη φροντίδα τους σε γηροκομείο στο Οντάριο.

Η Elizabeth Wettlaufer, αντιμετώπιζε οκτώ κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε χθες Δευτέρα.

Ο δικαστής είπε ότι η Wettlaufer απείχε πολύ από το να είναι ένας «άγγελος βοήθειας» για τους ηλικιωμένους, τουναντίον επρόκειτο για μια «σκιά του θανάτου που πέρασε από πάνω τους».

Η 50χρονη δολοφόνησε τα θύματά της με την έγχυση θανατηφόρας δόσης ινσουλίνης, σε περίοδο επτά ετών, από το 2007 -2014, σύμφωνα με το καναδικό CBC.

Η ίδια ομολόγησε την ενοχή της για 14 κατηγορίες, όπως δολοφονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και επιβαρυντική κακοποίηση. Πέρα από οκτώ θύματα δολοφονίας της, έβλαψε σοβαρά άλλους έξι ασθενείς.

Στην απολογία της είπε ότι είχε την αίσθηση πως ο Θεός ήθελε να την χρησιμοποιήσει και ότι κάθε φορά που δολοφονούσε κάποιον ηλικιωμένο αισθανόταν «μια αίσθηση ευφορίας». «Προκάλεσα τεράστιο πόνο και θάνατο και έκανα ανθρώπους να υποφέρουν.... Δυστυχώς η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη. Λυπάμαι βαθιά…», τόνισε αλλά οι λέξεις δεν φαίνεται να άγγιξαν τους συγγενείς των θυμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM