H Μίνι Ντράιβερ διακόπτει τη συνεργασία της με την Oxfam

H Μίνι Ντράιβερ διακόπτει τη συνεργασία της με την Oxfam Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Η ηθοποιός Μίνι Ντράιβερ ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam εξαιτίας του σκανδάλου για σεξουαλική κακοποίηση από εργαζομένους της, σύμφωνα με την Guardian και το BBC.

Η 48χρονη ηθοποιός ήταν μια από τις 16 πρέσβειρες της οργάνωσης, με την οποία συνεργαζόταν για περισσότερα από 20 χρόνια, και μέσω Twitter δήλωσε συντετριμμένη από τις αποκαλύψεις.

«Είμαι συντετριμμένη για τις γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι είχαν σταλεί εκεί για να τις βοηθήσουν και συντετριμμένη από την αντίδραση μιας οργάνωσης, για τους σκοπούς της οποίας έκανα αγώνα από τα εννέα μου χρόνια».

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την σημερινή έκκληση της Βρετανίδας υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης Πένι Μόρντοντ να αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας των μη κυβερνητικών οργανώσεων προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον ένα σεξουαλικό σκάνδαλο παρόμοιο με αυτό στο οποίο έχει εμπλακεί η Oxfam, υπό την απειλή της παύσης της χρηματοδότησής τους από το κράτος.

Η Ντράιβερ έχει παραστεί σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις της οργάνωσης με υψηλούς προσκεκλημένους στο Λος Άντζελες και την Νέα Υόρκη, ενώ έχει ταξιδέψει στην Καμπότζη και την Ταϊλάνδη για την εκστρατεία της οργάνωσης Make Trade Fair.

Σε ανακοίνωσή της η Ντράιβερ εξηγεί περαιτέρω την απόφασή της λέγοντας ότι «δεν έχει τρομοκρατηθεί» από τις κατηγορίες εις βάρος της Oxfam International.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αναμφίβολα δεν σχεδιάζω να συνεχίσω να προσφέρω την υποστήριξή μου σε αυτή την οργάνωση ή τους επικεφαλής της. Και είναι θλιβερό έπειτα από 20 χρόνια να μην μπορώ πλέον να την υποστηρίζω μέσω του συγκεκριμένου πλαισίου, η κοινωνική και οικονομική αδικία είναι παγκοσμίως περισσότερο υπαρκτή από ποτέ».

«Ωστόσο δεν πρόκειται να επιτρέψω τα αποτρόπαια λάθη μιας προβληματικής οργάνωσης να αποτρέψουν εμένα ή οποιονδήποτε άλλον από το να εργαστώ με καλούς ανθρώπους σε αυτό τον χώρο για να στηρίξω έναν ανθρώπινο πληθυσμό ανά τον κόσμο που χρειάζεται την βοήθειά μας» καταλήγει.

Σε ανακοίνωσή της η Oxfam αναφέρει: «Η Μίνι Ντράιβερ έχει υπάρξει για πολλά χρόνια μια αφοσιωμένη υποστηρίκτρια της οργάνωσης και είμαστε ευγνώμονες για την αποφασιστικότητά της να κάνει αγώνα για την κατάργηση της παγκόσμιας φτώχειας».

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Oxfam Πένι Λόρενς παραιτήθηκε τη Δευτέρα, ενώ και ο Βέλγος Ρόλαντ φαν Χάουβερμεϊρον, 68 ετών, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της αποστολής της Oxfam στην Αϊτή και το Τσαντ, αφού παραδέχθηκε ότι είχε προσλάβει πόρνες.

Το 2004 είχε γίνει εναντίον του καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση όταν εργαζόταν στη Λιβερία για την ΜΚΟ Merlin.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM