H Ιταλίδα υπουργός Αμυνας θα τελέσει σύμφωνο συμβίωσης δύο γυναικών

H Ιταλίδα υπουργός Αμυνας θα τελέσει σύμφωνο συμβίωσης δύο γυναικών Facebook Twitter
0

H Ιταλίδα υπουργός Αμυνας Ρομπέρτα Πινόττι πρόκειται να τελέσει σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο θα δοθεί επίσημη, νομική υπόσταση, στο δεσμό δυο γυναικών, όπως θέλησε να κάνει γνωστό η ίδια.

 

Η τέλεση του συμφώνου θα πραγματοποιηθεί στην Γένοβα, μεθαύριο, 8 Οκτωβρίου, και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο πρόκειται για ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας στο εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

 

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Reppublica, παράλληλα, μετά την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης εκ μέρους ενός μέλους της αεροπορίας και του συντρόφου του, η ιταλική πολεμική αεροπορία αποφάσισε να εκδώσει εγκύκλιο στην οποία τονίζεται ότι «όποιος κάνει coming out και αναφέρεται στην σεξουαλική του ταυτότητα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τυχαίνει διαφορετικής μεταχείρισης και αξιολόγησης από ό,τι προβλέπει η καθιερωμένη διαδικασία».

 

Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται, επίσης ότι «θα θεωρηθεί καταδικαστέο κάθε σχόλιο ή συμπεριφορά που θα έχει ως στόχο την προσβολή ή την υποβάθμιση του εν λόγω μέλους του στρατιωτικού προσωπικού».

 

«Οι δύο κοπέλες οι οποίες ζήτησαν από την υπουργό Αμυνας να τις παντρέψει δεν ανήκουν στην ένοπλες δυνάμεις», γράφει η εφημερίδα , προσθέτοντας ότι στενοί συνεργάτες της Πινόττι σχολίασαν πως η πράξη της αυτή είναι ενδεικτική της στήριξης των διεκδικήσεων των ομοφυλόφιλων, που η ίδια έχει εκφράσει εδώ και πολύ καιρό.

 

Παράλληλα, ο σύνδεσμος δικαιωμάτων Polis aperta εκτιμά ότι στον ιταλικό στρατό, το ναυτικό, την αεροπορία και τις αστυνομικές δυνάμεις οι ομοφυλόφιλοι ξεπερνούν τις 19.000 και ζητά από την κυβέρνηση Ρέντσι νέες, ουσιαστικές παρεμβάσεις για την οριστική πάταξη της ομοφοβίας.

 

Τα περιστατικά διακρίσεων και ομοφοβικών συμπεριφορών σε βάρος ομοφυλόφιλων στρατιωτικών είναι δεκάδες κάθε χρόνο και ο σύνδεσμος Polis Aperta (Aνοιχτή πόλη) πρόκειται να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία και το σύνολο των διεκδικήσεών του σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου στο Μιλάνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάστιν και Χέιλι Μπίμπερ: «Τα πηγαίνουν εξαιρετικά» - Το νέο κεφάλαιο μετά τις φήμες περί κρίσης στον γάμο τους

Διεθνή / Τζάστιν και Χέιλι Μπίμπερ: «Τα πηγαίνουν εξαιρετικά» - Το νέο κεφάλαιο μετά τις φήμες περί κρίσης στον γάμο τους

Παρά τις φήμες για κρίση στον γάμο τους και τα δεκάδες δημοσιεύματα που τους ήθελαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους δείχνουν πιο ενωμένοι από ποτέ
THE LIFO TEAM
ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM