H Disney έδωσε 1.000.000 δολάρια για τα θύματα του Ορλάντο

H Disney έδωσε 1.000.000 δολάρια για τα θύματα του Ορλάντο Facebook Twitter
EPA/FRANCK ROBICHON
0

H Disney αποφάσισε να δώσει 1.000.000 δολάρια για τα θύματα του Ορλάντο. Τα χρήματα κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε ο δήμαρχος της πόλης, Μπάντι Ντάιερ, ύστερα από την αιματηρή επίθεση της περασμένης Κυριακής στο gayl club «Pulse» που κόστισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

«Έχει ραγίσει η καρδιά μας από αυτήν την τραγωδία και ελπίζουμε ότι με την δέσμευσή μας θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους που επηρέασε άμεσα αυτή η παράλογη πράξη», δήλωσε ο Μπομπ Σάπεκ, πρόεδρος της «Walt Disney Parks and Resorts», καθώς ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει οικονομικά το ταμείο και στη συνέχεια.

«Τα 74.000 μέλη μας αποκαλούν πλέον το Ορλάντο "σπίτι" τους και θρηνούν την απώλεια των θυμάτων και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες, τους φίλους και τους αγαπημένους τους», πρόσθεσε.

Η Disney ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τους δημόσιους φορείς στην Κεντρική Φλόριντα για την παροχή υποστήριξης στα άτομα που η ζωή τους άλλαξε μετά το χτύπημα στο κλαμπ. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει και λειτουργεί πέντε σημεία αιμοδοσίας γύρω από τα θέρετρα της, ώστε οι εργαζόμενοι σ' αυτήν να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες της επίθεσης που είναι περισσότεροι από 50. Η εταιρεία παρέχει επίσης δωμάτια για τις οικογένειες και τους φίλους των τραυματιών.

«Οι καρδιές μας είναι μ' αυτούς που επηρέασε αυτή η τρομερή επίθεση», δήλωσε ο Τόμας Σμιθ, διευθυντής περιεχομένου της εταιρείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM