ΤΩΡΑ

H Apple αξίζει πλέον 3 τρισεκατομμύρια δολάρια - Σε τιμή ρεκόρ η μετοχή της

H Apple αξίζει πλέον 3 τρισεκατομμύρια δολάρια - Σε τιμή ρεκόρ η μετοχή της Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple αξίζει πλέον τουλάχιστον 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, με την εταιρεία να είναι η μόνη που έχει καταφέρει να πιάσει αυτή την τιμή. 

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 1% σήμερα και έτσι η τιμή ανά μετοχή έφτασε τα 191,34 δολάρια. Με 15,7 δισεκατομμύρια μετοχές σε κυκλοφορία, η αξία της Apple βρέθηκε σε ιστορικά υψηλά.

Η Apple έχει φτάσει ακόμη μία φορά στο όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις 3 Ιανουαρίου του 2022 αλλά τότε δεν είχε να διατηρήσει αυτή την αξία πριν κλείσει το χρηματιστήριο. 

Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Πέμπτη σε τιμή ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό, η μετοχή της ξεπέρασε σήμερα εύκολα το επίπεδο των 190,73 δολαρίων που χρειαζόταν για να φτάσει σε αξία τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η ενίσχυση της αξίας της εταιρείας έρχεται μετά την παρουσίαση του Apple Vision Pro νωρίτερα αυτό το μήνα αλλά και την ενισχυμένη -σε σύγκριση με αυτό που αναμενόταν- τριμηνιαία έκθεση των κερδών.

Η μετοχή της Apple έχει εκτοξευθεί σχεδόν 46% φέτος, ενισχυμένη από την ευρύτερη άνοδο των τεχνολογικών μετοχών, καθώς οι επενδυτές βλέπουν θετικά τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον. Η Nvidia ηγείται του S&P 500 με άλμα 181% φέτος, ακολουθούμενη από τη Meta με άνοδο 137%.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ