Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Ποδοσφαιριστής σκότωσε με σφυρί την πρώην του- «Είχε εμμονή μαζί της»

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Ποδοσφαιριστής σκότωσε με σφυρί την πρώην του- «Είχε εμμονή μαζί της» Facebook Twitter
0

Περισσότεροι άνδρες, μεταξύ των οποίων και αμελείς αξιωματούχοι, πρέπει να πληρώσουν για τη βία κατά των γυναικών στην Ιταλία, δήλωσε ο ανιψιός μιας γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον πρώην της στη Μπολόνια.

Η Αλεσάντρα Ματεούτσι, 56 ετών, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με σφυρί και άλλα αντικείμενα, όπως ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, από τον 27χρονο πρώην σύντροφό της, Τζιοβάνι Παντοβάνι, τον οποίο είχε καταγγείλει επανειλημμένα στην αστυνομία.

Την τελευταία φορά, στις αρχές Ιουλίου, η Ματεούτσι κατήγγειλε τον Παντοβάνι πως την παρακολουθεί.

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Ποδοσφαιριστής σκότωσε με σφυρί την πρώην του- «Είχε εμμονή μαζί της» Facebook Twitter

Η νέα υπόθεση γυναικοκτονίας αναζωπύρωσε την διαμάχη για ελλιπή μέτρα προστασίας των γυναικών από τη βία καθώς επίσης την φερόμενη αδράνεια της αστυνομίας.

«Η θεία μου ήταν ένας καλός άνθρωπος και δεν της άξιζε όλο αυτό, ελπίζω το επεισόδιο να χρησιμεύσει για να βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα», δήλωσε ο ανιψιός της γυναίκας, Ματέο Περίνι. «Περιμένω να σαπίσει στη φυλακή, αλλά να μην είναι μόνο ένα άτομο που θα πληρώσει, αλλιώς θα ξανασυμβεί».

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Ποδοσφαιριστής σκότωσε με σφυρί την πρώην του- «Είχε εμμονή μαζί της» Facebook Twitter

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών και την ενδοοικογενειακή κακοποίηση στην Ιταλία ζήτησαν να πληρώσουν όσοι δεν ενήργησαν για την προστασία της Matteuzzi με την φερόμενη αμέλειά τους.

Ο Παντοβάνι συνελήφθη για τη δολοφονία της Ματεούτσι, που έλαβε χώρα στην είσοδο του διαμερίσματός της. Η 56χρονη είχε ακόμη τις αισθήσεις της όταν έφτασαν οι γιατροί, αλλά πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο από βαριά τραύματα στο κεφάλι.

Η γυναίκα είχε καταγγείλει τελευταία φορά τον Παντοβάνι στα τέλη Ιουλίου, αφού η σχέση τους είχε λήξει λίγους μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με την αστυνομία. Στις αρχές είπε ότι την παρακολουθούσε, ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Ποδοσφαιριστής σκότωσε με σφυρί την πρώην του- «Είχε εμμονή μαζί της» Facebook Twitter

Ο Τζιοβάνι Παντοβάνι είναι Ιταλός ποδοσφαιριστής και πρώην μοντέλο. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Sancataldese, μια ομάδα της Σικελίας. Ταξίδεψε αεροπορικώς στην Μπολόνια από τη Σικελία, την Τρίτη, και περίμενε την 56χρονη κάτω από το διαμέρισμά της.

Η Αλεσάντρα Ματεούτσι μιλούσε στο τηλέφωνο με την αδελφή της όταν της επιτέθηκε ο 27χρονος, δήλωσε η αδελφή της.

«Βγήκε από το αυτοκίνητό της και άρχισε να ουρλιάζει: "Όχι Τζιοβάνι, όχι, σε ικετεύω, βοήθεια". Εγώ ήμουν ακόμη στο τηλέφωνο. Κάλεσα την αστυνομία που έφτασε αμέσως. Μένω 30 χιλιόμετρα μακριά. Στο τέλος τη χτύπησε μέχρι θανάτου», είπε κλαίγοντας.

Οι δυο τους είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν πριν το καλοκαίρι του 2021, ενώ γνωρίστηκαν στα social media, όπου και οι δύο ήταν πολύ δραστήριοι. Εκείνος ζούσε στη Σικελία και εκείνη ζούσε και εργαζόταν στη Μπολόνια και ο 27χρονος ταξίδευε συχνά για να την δει.

Ωστόσο φέρεται να άρχισε να γίνεται εμμονικός και καταπιεστικός μαζί της και τον Ιανουάριο εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.

Η Ματεούτσι έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να προστατευτεί από τον Παντοβάνι όμως, αν και η εισαγγελία άνοιξε δικογραφία για την υπόθεση, τα περιοριστικά μέτρα δεν εκδόθηκαν επειδή η αστυνομία περίμενε να εξετάσει μάρτυρες που έλειπαν σε διακοπές.

Στην Ιταλία φέτος σημειώνεται μία γυναικοκτονία κάθε τρεις ημέρες με θύματα πρώην, φίλες, μητέρες και αδελφές.

Η πρόεδρος της D.i.Re-Donne, ομάδα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, δήλωσε ότι «αυτή η πολλοστή γυναικοκτονία δείχνει ότι οι θεσμοί έχουν δώσει εντελώς ανεπαρκή απάντηση στην κρίση και δεν εφαρμόζουν σωστά τις υπάρχουσες διατάξεις».

Με πληροφορίες από ANSA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM
Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Διεθνή / Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Ο Κιλιτσντάρογλου ενδέχεται να αναλάβει τον έλεγχο του CHP μετά την κρίση με τις εκλογές του 2023, ενώ η νυν διοίκηση και τα ΜΜΕ προκαλούν ένταση και αναστάτωση ενόψει της ακρόασης στις 15 Σεπτεμβρίου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Διεθνή / Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Η Πολωνία ενεργοποίησε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από 19 ρωσικά drones. Διεθνής κατακραυγή, φόβοι για κλιμάκωση και ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.
LIFO NEWSROOM