Γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση με οξύ σε επίδειξη μόδας στην Ινδία - ΒΙΝΤΕΟ

Γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση με οξύ σε επίδειξη μόδας στην Ινδία - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
0

Εννέα γυναίκες που δέχτηκαν επίθεση  με οξύ, συμμετείχαν σήμερα σε μια επίδειξη μόδας η οποία ήταν αφιερωμένη σε όσους κατάφεραν και επέζησαν από αυτή τη μάστιγα στην Ινδία.


Αυτές οι γυναίκες, που στη συντριπτική τους πλειονότητα κακοποιήθηκαν από τους συζύγους τους ή από κάποιον στενό συγγενή τους, περπάτησαν στην πασαρέλα φορώντας φορέματα που σχεδίασαν οι διασημότεροι σχεδιαστές μόδας της Ινδίας, όπως ο Ροχίτ Μπαλ, η Ράνα Γκιλ και η Αρκάνα Κοτσάρ.

Καμία από τις συμμετέχουσες δεν κάλυψε το πρόσωπό της.


«Ένιωθα μεγάλη νευρικότητα» δήλωσε η Μίνα Χατούν, αφού ολοκλήρωσε την εμφάνισή της. Ωστόσο η ίδια, μητέρα ενός αγοριού από το Νέο Δελχί, στην οποία επιτέθηκε ο πρώην σύζυγός της, επέμεινε στο γεγονός ότι έπρεπε να αποδείξει κάτι με την παρουσία της αυτή.


«Οι άνθρωποι γυρίζουν συχνά το βλέμμα τους όταν βγαίνω στο δρόμο. Αλλάξουν κατεύθυνση όταν με βλέπουν. Έπρεπε να αντιμετωπίσω πολλά προβλήματα» αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.


«Όμως μια μέρα είπα στον εαυτό μου ότι... πρέπει να ξαναφτιάξω τη ζωή μου, θέλω ο γιος μου να σπουδάσει και εγώ πρέπει να τον στηρίξω σε αυτό».


Σήμερα η Μίνα διευθύνει τη δική της μικρή επιχείρηση επισκευών κινητών τηλεφώνων.


Στο πλευρό της στάθηκε η οργάνωση Make Love Not Scars, η οποία οργάνωσε και την επίδειξη σήμερα. Αυτή η μκο προσφέρει βοήθεια στα θύματα επιθέσεων προκειμένου να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους και σε πολλές περιπτώσεις να υποβληθούν σε θεραπείες αποκατάστασης των τραυμάτων στο πρόσωπό τους.


Η μκο στήριξε και την 20χρονη Ρέσμα Μπάνο Κουρεσί, που εμφανίστηκε πέρυσι στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και που τώρα γράφει ένα βιβλίο.


Η νεαρή γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε πριν από 3 χρόνια ο γαμπρός της, ο οποίος σκόπευε να ρίξει οξύ στη σύζυγό του, φοβόταν ακόμα και να βγει από το σπίτι για να μην αντιμετωπίσει τα βλέμματα των άλλων.


«Ο κόσμος έλεγε... «κανείς δεν θα σε παντρευτεί», ή «με τέτοιο παραμορφωμένο πρόσωπο δεν είσαι όμορφη», όμως εγώ είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου και έχω εμπιστοσύνη σε εμένα. Θέλω ο κόσμος να μάθει ότι δεν είναι το πρόσωπο αυτό που σε κάνει όμορφο, αλλά η καρδιά σου».


Εκατοντάδες περιστατικά επιθέσεων με οξύ καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ινδία, ωστόσο η Τάνια Σινχ, αντιπρόεδρος της Make Love Not Scars, πιστεύει ότι πρόκειται για χιλιάδες.


Όπως σημειώνει, οι τοπικές κυβερνήσεις δεν αναφέρουν όλα τα περιστατικά. Επιπλέον, ορισμένα θύματα πεθαίνουν προτού ξεκινήσει ποινική έρευνα, ενώ άλλα αποφασίζουν να παραμείνουν με τους βίαιους συντρόφους τους.


«Είχαμε την περίπτωση μιας γυναίκας που δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της τρεις φορές όμως συνεχίζει να ζει μαζί του».


Στόχος του ντεφιλέ, είναι οι γυναίκες που επέζησαν μιας επίθεσης να εμπιστευτούν και πάλι τον εαυτό τους.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM