Guardian: Έτσι θα αντισταθούμε σε ακόμα 4 χρόνια Τραμπ

Guardian: Πώς θα αντισταθούμε σε ακόμα 4 χρόνια Τραμπ Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Facebook
0

«Μόλις γίναμε μάρτυρες μιας εξαιρετικά καταστροφικής στιγμής στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών» γράφει η διευθύντρια του Guardian Katharine Viner, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων στις αμερικανικές εκλογές και τη νίκη Τραμπ ο οποίος ανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει στήριξη προς την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ο Guardian αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα, η αρθρογράφος του Μέσου, Μάργκαρετ Σάλιβαν, «έγραψε για την απειλή για τον ελεύθερο Τύπο από μια άλλη προεδρία Τραμπ».

Και συνεχίζει: «Αποτελεί σαφή απειλή για τους δημοσιογράφους, τα ειδησεογραφικά Μέσα και την ελευθερία του Τύπου στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Εδώ και χρόνια, έχει εξαπολύσει το μίσος του εναντίον των δημοσιογράφων, αποκαλώντας τους ''εχθρό του λαού''. Έχει αναφερθεί στη νόμιμη δημοσιογραφία ως fake news και αστειεύτηκε για τα μέλη των ΜΜΕ που έχουν δεχθεί πυρά».

Guardian: Ο «νταής» του Λευκού Οίκου «τρομοκρατεί»

Έπειτα, ο Guardian κάνει αναφορά στα λόγια του Κας Πατέλ ο οποίος είπε ότι: «θα κυνηγήσουμε ανθρώπους στα μέσα ενημέρωσης», με το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων να περιλαμβάνει σχέδια για να γίνει πιο εύκολο να αρπάξουν email και τηλεφωνικά αρχεία δημοσιογράφων.

«Θα σταθούμε απέναντι σε αυτές τις απειλές, αλλά θα χρειαστεί γενναία, καλά χρηματοδοτούμενη ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Θα χρειαστούν ρεπορτάζ που δεν μπορούν να στηριχθούν από έναν δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη, τρομοκρατημένο από αντίποινα από έναν νταή στον Λευκό Οίκο» καταλήγει η διευθύντρια του Guardian Katharine Viner.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM