ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Guardian: Έτσι θα αντισταθούμε σε ακόμα 4 χρόνια Τραμπ

Guardian: Πώς θα αντισταθούμε σε ακόμα 4 χρόνια Τραμπ Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Facebook
0

«Μόλις γίναμε μάρτυρες μιας εξαιρετικά καταστροφικής στιγμής στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών» γράφει η διευθύντρια του Guardian Katharine Viner, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων στις αμερικανικές εκλογές και τη νίκη Τραμπ ο οποίος ανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει στήριξη προς την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ο Guardian αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα, η αρθρογράφος του Μέσου, Μάργκαρετ Σάλιβαν, «έγραψε για την απειλή για τον ελεύθερο Τύπο από μια άλλη προεδρία Τραμπ».

Και συνεχίζει: «Αποτελεί σαφή απειλή για τους δημοσιογράφους, τα ειδησεογραφικά Μέσα και την ελευθερία του Τύπου στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Εδώ και χρόνια, έχει εξαπολύσει το μίσος του εναντίον των δημοσιογράφων, αποκαλώντας τους ''εχθρό του λαού''. Έχει αναφερθεί στη νόμιμη δημοσιογραφία ως fake news και αστειεύτηκε για τα μέλη των ΜΜΕ που έχουν δεχθεί πυρά».

Guardian: Ο «νταής» του Λευκού Οίκου «τρομοκρατεί»

Έπειτα, ο Guardian κάνει αναφορά στα λόγια του Κας Πατέλ ο οποίος είπε ότι: «θα κυνηγήσουμε ανθρώπους στα μέσα ενημέρωσης», με το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων να περιλαμβάνει σχέδια για να γίνει πιο εύκολο να αρπάξουν email και τηλεφωνικά αρχεία δημοσιογράφων.

«Θα σταθούμε απέναντι σε αυτές τις απειλές, αλλά θα χρειαστεί γενναία, καλά χρηματοδοτούμενη ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Θα χρειαστούν ρεπορτάζ που δεν μπορούν να στηριχθούν από έναν δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη, τρομοκρατημένο από αντίποινα από έναν νταή στον Λευκό Οίκο» καταλήγει η διευθύντρια του Guardian Katharine Viner.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM
ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM