Γλυπτά του Παρθενώνα: Συγκέντρωση στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Συγκέντρωση στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Συγκέντρωση διοργανώθηκε στο Βρετανικό Μουσείο το Σάββατο με Έλληνες και Βρετανούς να εκφράζουν το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Επρόκειτο για πρωτοβουλία της Βρετανικής Επιτροπή Επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα με αφορμή τα 13 χρόνια από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. 

Το «παρών» έδωσαν δεκάδες άτομα, που ύψωσαν πανό με το αίτημα της επανένωσης αλλά και ελληνικές σημαίες. Μεταξύ των παραβρισκόμενων και η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ.

«Επί 13 χρόνια το Μουσείο στην Αθήνα περιμένει τα Γλυπτά, τα οποία βρίσκονται εδώ παράνομα (...) εκλάπησαν από τον Έλγιν. Η μέρα εκείνη θα έρθει, είμαι πολύ σίγουρη» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό η Ελληνοβρετανίδα συγγραφέας. 

Από πλευράς της, η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο King's College του Λονδίνου και επίσης μέλος της βρετανικής Επιτροπής, Ήντιθ Χολ, επεσήμανε πως «η επανένωση είναι αυτό που θέλει και αξίζει η Ελλάδα» αλλά και θα αποτελούσε κίνηση μεγαλοψυχίας από τους Βρετανούς. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM