Γλυπτά του Παρθενώνα: Συγκέντρωση στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Συγκέντρωση στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Συγκέντρωση διοργανώθηκε στο Βρετανικό Μουσείο το Σάββατο με Έλληνες και Βρετανούς να εκφράζουν το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Επρόκειτο για πρωτοβουλία της Βρετανικής Επιτροπή Επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα με αφορμή τα 13 χρόνια από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. 

Το «παρών» έδωσαν δεκάδες άτομα, που ύψωσαν πανό με το αίτημα της επανένωσης αλλά και ελληνικές σημαίες. Μεταξύ των παραβρισκόμενων και η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ.

«Επί 13 χρόνια το Μουσείο στην Αθήνα περιμένει τα Γλυπτά, τα οποία βρίσκονται εδώ παράνομα (...) εκλάπησαν από τον Έλγιν. Η μέρα εκείνη θα έρθει, είμαι πολύ σίγουρη» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό η Ελληνοβρετανίδα συγγραφέας. 

Από πλευράς της, η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο King's College του Λονδίνου και επίσης μέλος της βρετανικής Επιτροπής, Ήντιθ Χολ, επεσήμανε πως «η επανένωση είναι αυτό που θέλει και αξίζει η Ελλάδα» αλλά και θα αποτελούσε κίνηση μεγαλοψυχίας από τους Βρετανούς. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM