Γλυπτά του Παρθενώνα: Συγκέντρωση στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Συγκέντρωση στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Συγκέντρωση διοργανώθηκε στο Βρετανικό Μουσείο το Σάββατο με Έλληνες και Βρετανούς να εκφράζουν το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Επρόκειτο για πρωτοβουλία της Βρετανικής Επιτροπή Επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα με αφορμή τα 13 χρόνια από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. 

Το «παρών» έδωσαν δεκάδες άτομα, που ύψωσαν πανό με το αίτημα της επανένωσης αλλά και ελληνικές σημαίες. Μεταξύ των παραβρισκόμενων και η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ.

«Επί 13 χρόνια το Μουσείο στην Αθήνα περιμένει τα Γλυπτά, τα οποία βρίσκονται εδώ παράνομα (...) εκλάπησαν από τον Έλγιν. Η μέρα εκείνη θα έρθει, είμαι πολύ σίγουρη» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό η Ελληνοβρετανίδα συγγραφέας. 

Από πλευράς της, η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο King's College του Λονδίνου και επίσης μέλος της βρετανικής Επιτροπής, Ήντιθ Χολ, επεσήμανε πως «η επανένωση είναι αυτό που θέλει και αξίζει η Ελλάδα» αλλά και θα αποτελούσε κίνηση μεγαλοψυχίας από τους Βρετανούς. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM