Γκάμπριελ: Να προχωρήσουμε σε λογικές συνομιλίες με την Τουρκία

Γκάμπριελ: Να προχωρήσουμε σε λογικές συνομιλίες με την Τουρκία Facebook Twitter
0

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


«Έχουμε τώρα μπροστά μας τα επόμενα βήματα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε, για το πώς θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μεταξύ των υπουργείων, για το ποια θέματα θα τεθούν στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε στο ARD, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του. «Το ζητούμενο είναι μπορέσουμε σε τέτοιους καιρούς να προχωρήσουμε για πρώτη φορά και πάλι σε λογικές συνομιλίες», πρόσθεσε.


Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στην Αττάλεια, παραθαλάσσιο θέρετρο στη νότια Τουρκία. Στη συζήτηση τέθηκαν «τα δύσκολα θέματα και οι προσδοκίες και των δύο πλευρών», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών που αναρτήθηκε στο twitter.


Μιλώντας, επίσης, στην Bild am Sonntag, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει: «Μετά τις αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης να απελευθερωθούν τις τελευταίες ημέρες δύο Γερμανοί υπήκοοι και να αρθεί για έναν ακόμη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, θεώρησα ότι έχει έρθει η στιγμή να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες».


Όπως είπε, με τον ομόλογό του συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις γερμανο- τουρκικές σχέσεις. «Ακόμη και τα δυσκολότερα εξ αυτών», δήλωσε ο Γκάμπριελ, εννοώντας το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου Deniz Yücel που εξακολουθεί να κρατείται στην Τουρκία. Όμως, όπως είπε, πρόοδος δεν υπήρξε. Σε μία τέτοια κατάσταση που δεν προχωρά, κατ' αρχάς το ζητούμενο είναι να μπορέσει και πάλι να ακούσει η μία πλευρά την άλλη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM