Γκάλαντ: H απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν θα είναι «θανατηφόρα και ακριβής», σύντομα

Γκάλαντ: H απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν θα είναι «θανατηφόρα και ακριβής», σύντομα Facebook Twitter
φωτ.: IDF
0

Σε συνάντηση με μέλη του δεξιού Φόρουμ Gvura (Φόρουμ Ηρωισμού) των οικογενειών των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ λέει ότι το Ισραήλ «θα απαντήσει σύντομα» στη μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν πριν από δύο εβδομάδες.

«Θα είναι μια ακριβής και θανατηφόρα απάντηση», προσθέτει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

Η αποναρκοθέτηση κατά μήκος του Γκολάν δείχνει ότι η επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ μπορεί να διευρυνθεί

Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εκκαθαρίσει νάρκες και δημιούργησαν νέα φράγματα στα σύνορα μεταξύ των Υψωμάτων του Γκολάν και μιας αποστρατιωτικοποιημένης λωρίδας που συνορεύει με τη Συρία, ως ένδειξη ότι το Ισραήλ μπορεί να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ ενώ ενισχύει τη δική του άμυνα, ισχυρίστηκαν πηγές ασφαλείας και αναλυτές την Τρίτη.

Η κίνηση υποδηλώνει ότι το Ισραήλ μπορεί να επιδιώξει να χτυπήσει τη Χεζμπολάχ για πρώτη φορά από πιο ανατολικά κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ασφαλή περιοχή από την οποία μπορεί ελεύθερα να αναγνωρίσει την τρομοκρατική ομάδα και να αποτρέψει τη διείσδυση, ανέφεραν οι πηγές.

Ενώ έχει αναφερθεί δραστηριότητα αποναρκοθέτησης, πηγές που μίλησαν στο Reuters - συμπεριλαμβανομένου ενός Σύρου στρατιώτη που σταθμεύει στη νότια Συρία, ενός Λιβανέζου αξιωματούχου ασφαλείας και ενός αξιωματούχου διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ - αποκάλυψαν πρόσθετες λεπτομέρειες που δεν έχουν αναφερθεί που τους οδήγησαν να πιστέψουν ότι το Ισραήλ μετακινούσε τον φράχτη που χώριζε το DMZ προς τη συριακή πλευρά και σκάβοντας περισσότερες οχυρώσεις στην περιοχή.

Η στρατιωτική δράση που περιλαμβάνει επιδρομές από το Γκολάν και πιθανώς από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που το χωρίζει από το συριακό έδαφος θα μπορούσε να διευρύνει τη σύγκρουση φέρνοντας το Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ και της συμμάχου της Χαμάς.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM