Για πρώτη φορά μαύρος δήμαρχος στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα - Στην πόλη της Ρόζα Παρκς

Για πρώτη φορά μαύρος δήμαρχος στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα - Στην πόλη της Ρόζα Παρκς Facebook Twitter
0

Η πρωτεύουσα της Αλαμπάμα, η πόλη όπου γεννήθηκε το κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέλεξε για πρώτη φορά στην 200 ετών ιστορία της, μαύρο δήμαρχο.

Ο Στίβεν Ριντ κέρδισε στην εκλογική αναμέτρηση τον ντόπιο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού Ντέιβιντ Γουντς με μεγάλη διαφορά και έγινε δήμαρχος του Μοντγκόμερι. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο 45χρονος δικαστής συγκέντρωσε το 67% των 48.979 ψήφων στις εκλογές της Τρίτης, μετέδωσε το BBC.

«Η νίκη μου δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε αν ενωθούμε σε αυτήν την πόλη. Η συγκεκριμένη εκλογή δεν αφορά μόνο τις ιδέες μου, έχει να κάνει με τις ελπίδες και τα όνειρα που έχουμε ξεχωριστά ο καθένας και συλλογικά σε αυτήν την πόλη», δήλωσε ο Στίβεν Ριντ. 

Η εκλογική νίκη του Ριντ χαρακτηρίστηκε ιστορική ημέρα για την πόλη, που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα των Συνομόσπονδων Πολιτείών της Αμερικής το 1800.

Το Μοντγκόμερι, όπου σήμερα η πλειονότητα των κατοίκων είναι μαύροι, είναι η πόλη που το 1955 η ακτιβίστρια Ρόζα έγραψε ιστορία όταν, μέσα σε λεωφορείο στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή να μετακινηθεί σε θέση προορισμένη για Μαύρους πολίτες των ΗΠΑ.

Η Ρόζα Λουίζ Παρκς έγραψε ιστορία το 1955 Αυτή η πράξη ανυπακοής ήταν καταλύτης για το μποϊκοτάζ των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους Μαύρους το οποίο οργάνωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM