Facebook - Γερμανία: Δικαστική νίκη για πολιτικό που ζητούσε στοιχεία χρηστών για να τους μηνύσει

Facebook - Γερμανία: Δικαστική νίκη για πολιτικό που ζητούσε στοιχεία χρηστών για να τους μηνύσει Facebook Twitter
0

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας δικαίωσε πολιτικό, που ζητούσε να της δοθούν τα προσωπικά στοιχεία χρηστών του Facebook, ώστε να στραφεί εναντίον τους στα δικαστήρια για τα δυσφημιστικά σχόλια που έκαναν σε βάρος της.

Η βουλευτής των Πρασίνων, Ρενάτε Κούναστ, είχε ζητήσει τα στοιχεία των συγκεκριμένων χρηστών, με σκοπό να μηνύσει τους συντάκτες 22 υβριστικών σχολίων, πολλά από τα οποία ήταν σεξιστικά ή βίαια.

Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι τα σχόλια προέρχονταν από ένα μπλογκ και σχετικές αναρτήσεις σε μια συζήτηση που αφορούσε δηλώσεις μελών του κόμματος τη δεκαετία του 1980 σχετικά με την παιδεραστία.

Οι δικαστές της Καρλσρούης απέρριψαν τις προηγούμενες αποφάσεις δύο δικαστηρίων του Βερολίνου, που είχαν κρίνει ότι μόνο 12 από τα 22 σχόλια ήταν μηνύσιμα και αρνήθηκαν να δώσουν στην Κούναστ τα στοιχεία των συντακτών των υπόλοιπων 10.

Στη συνέχεια, έστειλαν την υπόθεση πίσω σε Εφετείο του Βερολίνου για να επανεξεταστεί το θέμα αυτών των 10 σχολίων και να αποφασιστεί αν το Facebook θα πρέπει να αποκαλύψει τα στοιχεία και αυτών των χρηστών.

Η απόφαση σημαίνει ότι το Facebook μπορεί τώρα να αναγκαστεί να παραδώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό και τη δίωξη χρηστών των οποίων τα σχόλια θεωρήθηκαν δυνητικά εγκληματικά.

Οι πλατφόρμες Twitter και Facebook καθώς και η εταιρεία Google έχουν προσφύγει στα δικαστήρια της Γερμανίας κατά του νέου νόμου περί της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο καθώς θεωρούν ότι παραβιάζει το δικαίωμα των χρηστών στην ιδιωτικότητα.

Με πληροφορίες του Reuters/DW

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM