Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς και επισήμως υποψήφιος Καγκελάριος για το SPD

Ο Όλαφ Σολτς ορίστηκε σήμερα και επισήμως ως ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD - ΕΡΑ Facebook Twitter
0

Ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα ως υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Με ποσοστό 96,2% και ψήφους 513 υπέρ, 20 κατά και 12 αποχές, ο κ. Σολτς ορίστηκε σήμερα και επισήμως ως ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώθηκε κυρίως διαδικτυακά.

Η υποψηφιότητά του είχε προταθεί ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο, από την ηγεσία του κόμματος.

Στην ομιλία του, ο Όλαφ Σολτς επικαλέστηκε κατ' επανάληψη την κυβερνητική εμπειρία του, σε μια έμμεση αντιδιαστολή προς την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία δεν διαθέτει αντίστοιχη πείρα, ενώ υποσχέθηκε μεταξύ άλλων κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2045 και κατώτατο μισθό στα 12 ευρώ την ώρα ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας του.

Αναφερόμενος στους αντιπάλους του, τόνισε ότι μια ακόμη κυβέρνηση υπό την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα αποτελέσει κίνδυνο για την ευημερία και τις θέσεις εργασίας των Γερμανών, υπενθύμισε τα πρόσφατα σκάνδαλα με εμπλοκή στελεχών των συντηρητικών κομμάτων και επισήμανε ότι το δικό του σχέδιο είναι προσανατολισμένο στο μέλλον και σε μια «κοινωνία σεβασμού».

O ίδιος, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού, στην περίπτωση εκλογής του: «Θα προωθήσω τον κατώτατο μισθό στα 12 ευρώ κατά τη διάρκεια της πρώτης μου χρονιάς ως καγκελάριος. Αυτό σημαίνει αύξηση μισθού για περίπου 10 εκατομμύρια εργαζομένους» εξήγησε ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM