Γερμανία: Νόμος θα υποχρεώνει τις μητέρες να ομολογούν το όνομα του βιολογικού πατέρα του παιδιού τους

Γερμανία: Νόμος θα υποχρεώνει τις μητέρες να ομολογούν το όνομα του βιολογικού πατέρα του παιδιού τους Facebook Twitter
2

Η Γερμανία θα θεσπίσει νόμο που θα υποχρεώνει τις γυναίκες να ομολογούν στους συζύγους τους, που αμφισβητούν ότι είναι οι βιολογικοί πατέρες του παιδιού τους, το όνομα του γεννήτορα του παιδιού που έχει γεννηθεί από εξωσυζυγική σχέση ώστε αυτός ο τελευταίος να συμμετάσχει στα έξοδα για τη φροντίδα του, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Ένα νομοσχέδιο προς την κατεύθυνση αυτή πρόκειται να υιοθετηθεί την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο και να κατατεθεί στη συνέχεια στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον υπουργό Χάικο Μας.


Βάσει του κειμένου αυτού, ένας άνδρας που αμφισβητεί ότι είναι ο πατέρας του παιδιού του, θα μπορεί να υποχρεώνει τη σύντροφό του να αποκαλύπτει το όνομα του ή των εραστών που έβλεπε τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού και έτσι να προσδιορίζει ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας.


"Θέλουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα δικαιώματα και νόμιμα μέσα προσφυγής για τους 'ψεύτικους πατέρες'", εξήγησε ο υπουργός, "η μητέρα πρέπει να μην μπορεί να σιωπά, παρά μόνο αν υπάρχουν πολυ σοβαρές αιτίες για να μην αποκαλύψει την ταυτότητα του βιολογικού πατέρα".


Οι απατημένοι σύζυγοι θα μπορούν, σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό, να απαιτήσουν από τον βιολογικό πατέρα του παιδιού να τους επιστρέψει τα έξοδα που έχουν κάνει για τη φροντίδα του παιδιού για μια περίοδο μέχρι δύο ετών.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε αμέσως ποια κύρωση θα μπορούσε να επιβληθεί σε μια γυναίκα η οποία αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητα του βιολογικού πατέρα του παιδιού της. Δεν έκανε επίσης γνωστούς αριθμούς που θα επετρεπαν να υπολογιστεί ο αριθμός των οικογενειών στις οποίες αφορά η νέα νομοθεσία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο νόμος είναι λογικοτατος. Πρέπει να υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις για τις γυναίκες, που λένε ψέμματα για την πατρότητα του παιδιού τους. Προσωπικά το θεωρώ έγκλημα. Όπως και το άλλο με γυναίκες, που λένε ψέμματα ότι τις βίασαν. Και στις δύο περιπτώσεις καταστρεφονται ζωες χωρις καμια επιπτωση για τις γυναικες που λενε ψεμματα. Υπάρχει νομικό κενό εδώ.Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω σ αυτόν τον νόμο είναι, γιατί να την πληρώνει ο βιολογικός πατέρας, εφόσον βέβαια δεν γνώριζε και δεν ήταν η εγκυμοσύνη επιλογή του.