No.1

Γερμανία: Lockdown στους ανεμβολίαστους -«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο», λέει η Μέρκελ

Γερμανία: Lockdown στους ανεμβολίαστους -«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο», λέει η Μέρκελ Facebook Twitter
0

Την επιβολή υποχρεωτικότητας του εμβολίου, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο, θα συζητήσει το γερμανικό κοινοβούλιο, όπως αποκάλυψε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ανεμβολίαστοι θα αποκλειστούν από μη απαραίτητα καταστήματα, πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς χώρους και το κοινοβούλιο θα εξετάσει τη γενική εντολή εμβολίου, ως μέρος μιας προσπάθειας για τον περιορισμό των λοιμώξεων από κορωνοϊό που ξεπέρασε ξανά τα 70.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με ομοσπονδιακούς ηγέτες, η Μέρκελ τόνισε ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα υπό το φως των ανησυχιών ότι τα νοσοκομεία στη Γερμανία θα μπορούσαν να υπερφορτωθούν με άτομα που πάσχουν από λοιμώξεις από τον COVID-19, που είναι πιο πιθανό να είναι σοβαρές σε ανεμβολίαστους.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», είπε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, αποκαλώντας το μέτρο «πράξη εθνικής αλληλεγγύης». Όπως είπε,  οι αξιωματούχοι συμφώνησαν επίσης να απαιτήσουν μάσκες στα σχολεία, να επιβάλουν νέα όρια στις ιδιωτικές συναντήσεις και στοχεύουν σε 30 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι το τέλος του έτους.

Η Μέρκελ είπε επίσης ότι το κοινοβούλιο θα συζητήσει τη δυνατότητα επιβολής γενικής εντολής εμβολίου που θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο. «Εν όψει αυτής της κατάστασης, είναι απαραίτητο να καταστεί υποχρεωτικός ένας τέτοιος εμβολιασμός. Αν ήμουν στη Bundestag, θα μπορούσα να πω ότι θα τον ψήφιζα. Όλοι ελπίζαμε ότι ο εθελοντισμός θα γινόταν καλύτερα αποδεκτός», είπε η Μέρκελ σύμφωνα με την Bild.

Περίπου το 68,7% του πληθυσμού στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένο, χαμηλό ποσοστό σε σύγκριση με το 75% που στοχεύει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί καγκελάριος, δήλωσε την Τρίτη ότι υποστηρίζει μια γενική εντολή υποχρεωτικότητας του εμβολίου, αλλά προτιμά να δώσει στους βουλευτές τη δυνατότητα να ψηφίσουν σύμφωνα με την προσωπική τους συνείδηση και όχι με κομματικές γραμμές για το θέμα.

Με πληροφορίες AP & Bild

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM