Γερμανία: Lockdown στους ανεμβολίαστους -«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο», λέει η Μέρκελ

Γερμανία: Lockdown στους ανεμβολίαστους -«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο», λέει η Μέρκελ Facebook Twitter
0

Την επιβολή υποχρεωτικότητας του εμβολίου, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο, θα συζητήσει το γερμανικό κοινοβούλιο, όπως αποκάλυψε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ανεμβολίαστοι θα αποκλειστούν από μη απαραίτητα καταστήματα, πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς χώρους και το κοινοβούλιο θα εξετάσει τη γενική εντολή εμβολίου, ως μέρος μιας προσπάθειας για τον περιορισμό των λοιμώξεων από κορωνοϊό που ξεπέρασε ξανά τα 70.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με ομοσπονδιακούς ηγέτες, η Μέρκελ τόνισε ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα υπό το φως των ανησυχιών ότι τα νοσοκομεία στη Γερμανία θα μπορούσαν να υπερφορτωθούν με άτομα που πάσχουν από λοιμώξεις από τον COVID-19, που είναι πιο πιθανό να είναι σοβαρές σε ανεμβολίαστους.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», είπε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, αποκαλώντας το μέτρο «πράξη εθνικής αλληλεγγύης». Όπως είπε,  οι αξιωματούχοι συμφώνησαν επίσης να απαιτήσουν μάσκες στα σχολεία, να επιβάλουν νέα όρια στις ιδιωτικές συναντήσεις και στοχεύουν σε 30 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι το τέλος του έτους.

Η Μέρκελ είπε επίσης ότι το κοινοβούλιο θα συζητήσει τη δυνατότητα επιβολής γενικής εντολής εμβολίου που θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο. «Εν όψει αυτής της κατάστασης, είναι απαραίτητο να καταστεί υποχρεωτικός ένας τέτοιος εμβολιασμός. Αν ήμουν στη Bundestag, θα μπορούσα να πω ότι θα τον ψήφιζα. Όλοι ελπίζαμε ότι ο εθελοντισμός θα γινόταν καλύτερα αποδεκτός», είπε η Μέρκελ σύμφωνα με την Bild.

Περίπου το 68,7% του πληθυσμού στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένο, χαμηλό ποσοστό σε σύγκριση με το 75% που στοχεύει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί καγκελάριος, δήλωσε την Τρίτη ότι υποστηρίζει μια γενική εντολή υποχρεωτικότητας του εμβολίου, αλλά προτιμά να δώσει στους βουλευτές τη δυνατότητα να ψηφίσουν σύμφωνα με την προσωπική τους συνείδηση και όχι με κομματικές γραμμές για το θέμα.

Με πληροφορίες AP & Bild

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM