Γερμανία: Φόβοι για δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Λόγω πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων

Γερμανία: Φόβοι για δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Λόγω πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων Facebook Twitter
Πελάτες σε κατάστημα του Μονάχου στις 20/04/2020, την ημέρα που άνοιξε ξανά σειρά καταστημάτων στη Γερμανία. (ΕΡΑ)
0

Η πρόωρη χαλάρωση των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού στη Γερμανία επικρίνεται από όλο και περισσότερους λοιμωξιολόγους, διότι φοβούνται ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα χειρότερα από το πρώτο.

Πέρασε μόλις μια εβδομάδα αφότου η καγκελάριος διασκέφτηκε με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κρίσης κορωνοϊού. Η μάσκα συστήνεται απλώς «ανεπιφύλακτα». Εν τω μεταξύ, η σύσταση έχει γίνει καθήκον σε εθνικό επίπεδο. Σε αντιστάθμισμα, όλα τα κρατίδια χαλάρωσαν τους περιορισμούς. Μερικά περισσότερο, άλλα λιγότερο. Τα νεώτερα στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού από τη Γερμανία είναι ελπιδοφόρα, αλλά τα φαινόμενα απατούν, λένε οι ειδικοί.

Σε συνέντευξή της στο Spiegel Online, η λοιμωξιολόγος Μέλανι Μπρίνκμαν, του ερευνητικού κέντρου υγείας Χέλμχολτς του Μονάχου, επέκρινε την ομοσπονδιακή και τις τοπικές κυβερνήσεις διότι «με τις αποφάσεις τους για την χαλάρωση των μέτρων έστειλαν ένα λάθος μήνυμα. Είναι ψευδαίσθηση το να μιλάμε για βελτίωση. Εξακολουθούμε να είμαστε ακόμα στην αρχή της πανδημίας, αλλά φοβάμαι ότι πολλοί δεν παίρνουν πλέον τόσο σοβαρά τον ιό και ότι έρχονται ξανά σε επαφή με πολλούς», τόνισε.

Η Μπρίνκμαν συμφωνεί με την πρόβλεψη του κορυφαίου λοιμωξιολόγου του νοσοκομείου Charite του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, ο οποίος, δεδομένης της χαλάρωσης των περιορισμών, φοβάται επίσης ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού που θα μπορούσε να είναι χειρότερο από το πρώτο.

«Εάν το πάρουμε ελαφρά, θα συμβεί ακριβώς αυτό το σενάριο: ναι, θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, το οποίο θα είναι ακόμη πιο σοβαρό από το προηγούμενο, γιατί θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα και θα είναι λιγότερο τοπικά περιορισμένο, όπως συνέβη με το πρώτο κύμα. Ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης, το ποσοστό μόλυνσης πιθανότατα θα αυξηθεί πάνω από το ένα και τότε θα έχουμε εκθετική ανάπτυξη που θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί», προειδοποίησε και η Μέλανι Μπρίνκμαν, η ειδικός του κέντρου Χέλμχολτς του Μονάχου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Spiegel-online/Deutschlandfunk/NDR

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM