Γερμανία: Έκρηξη και φωτιά στο εργοστάσιο της BASF - 14 ελαφρά τραυματίες

Γερμανία: Έκρηξη και φωτιά στο εργοστάσιο της BASF - 14 ελαφρά τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Δεκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σε πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα έπειτα από έκρηξη στο εργοστάσιο της BASF, στο Λούντβιχσχάφεν της Ρηνανίας-Παλατινάτου, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής, 14 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά και οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο ιατρείο της εταιρίας. «Δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος» για τους εργαζόμενους ή για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, ανακοίνωσε η εταιρία, παρά το σύννεφο καπνού που σχηματίστηκε στην περιοχή. Οχήματα περιβαλλοντικών μετρήσεων βρέθηκαν αμέσως στο σημείο, όπου διαπιστώθηκαν ελαφρώς αυξημένα επίπεδα υδρογονανθράκων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία είχε πάντως προηγουμένως ειδοποιήσει τους κατοίκους για πιθανές ενοχλήσεις στο αναπνευστικό ή περιορισμένη ορατότητα στην ευρύτερη περιοχή και καλούσε τους οδηγούς να παρακάμπτουν το σημείο, ενώ όσοι βρίσκονταν στο σπίτι έπρεπε να κρατήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά και τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού απενεργοποιημένα.

Μετά την ανακοίνωση για την έκρηξη στο εργοστάσιο της μεγαλύτερης εταιρίας χημικών στον κόσμο, η αξία της μετοχής της υποχώρησε κατά 2,8%.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM