Μεξικό: Έκρηξη σε εργοστάσιο της Jose Cuervo - Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Μεξικό: Έκρηξη σε εργοστάσιο της Jose Cuervo - Τουλάχιστον πέντε νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία: Χ (Twitter)
0

Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής τεκίλας της Jose Cuervo (Χοσέ Κουέρβο) στο κεντρικό Μεξικό στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε εργαζομένους.

Λόγω της έκρηξης, οι αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα τουρίστες από την περιοχή, στον δήμο Τεκίλα, από όπου έλκει το όνομά του το οινοπνευματώδες ποτό, είδος μεσκάλ, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τρίτη.

Ο Βίκτορ Ούγο Ρολδάν, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος στην πολιτεία Χαλίσκο, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως σημειώθηκε έκρηξη σε δεξαμενή χωρητικότητας 500.000 λίτρων στη μονάδα που προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από το προσωπικό της μονάδας.

Κατέρρευσαν άλλες δυο δεξαμενές στο εργοστάσιο, που διαχειρίζεται η Becle, η παραγωγός της μεγαλύτερης ποσότητας τεκίλας στον κόσμο.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων του δυστυχήματος στο εργοστάσιο Ροχένια, προσθέτοντας πως αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι τραυματίστηκαν.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως η έκρηξη στη δεξαμενή προκάλεσε πυρκαγιά σε άλλες τρεις.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Ο δήμος Τεκίλα, στον οποίο εδρεύουν διάφορα αποστακτήρια που παράγουν το ποτό αυτό, με πρώτη ύλη το κακτοειδές φυτό μπλε αγαύη, είναι επίσης δημοφιλής τουριστικός προορισμός, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο βορειοδυτικά από τη Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM