Γερμανία: Δρακόντεια μέτρα ενόψει της διαδήλωσης υπέρ του Ερντογάν

Γερμανία: Δρακόντεια μέτρα ενόψει της διαδήλωσης υπέρ του Ερντογάν Facebook Twitter
EPA/MARTIAL TREZZINI
0

Η Κολωνία υποδέχεται σήμερα το απόγευμα στις 4μ.μ (ώρα Ελλάδας) έως και 30.000 οπαδούς του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Την τουρκική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Αθλητισμού, ο οποίος αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό στους διαδηλωτές. Παράλληλα οι αρχές της πόλης ανέκριναν τέσσερις μικρότερες αντιδιαδηλώσεις, από αριστερές ομάδες, από τις νεολαίες των γερμανικών κομμάτων, αλλά και δύο ακροδεξιούς σχηματισμούς.

Για λόγους ασφαλείας η διαδήλωση των οπαδών του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και οι μικρότερες κινητοποιήσεις των ακροδεξιών θα γίνουν στην δεξιά πλευρά του Ρήνου, που χωρίζει την Κολωνία, ενώ εκείνες των αριστερών και των πολιτικών νεολαιών στην αριστερή πλευρά, κοντά στο κέντρο της πόλης.

Τα μέτρα είναι στην πόλη είναι δρακόντεια. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτις 2.700 αστυνομικοί και τουλάχιστον 8 τηλεβόλα νερού θα βρίσκονται επί τόπου για να διασφαλίσουν ότι οι κινητοποιήσεις θα κυλήσουν ειρηνικά. Δεν είναι ωστόσο λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους για βίαια επεισόδια και συγκρούσεις, όχι μόνο μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και μεταξύ γερμανών ακροδεξιών και αριστερών.

Λίγες ώρες πριν τις διαδηλώσεις στην Κολωνία, ωστόσο, λάδι στη φωτιά ρίχνει και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβητώντας ότι σε Γερμανία και Αυστρία γίνεται σεβαστή η ελευθερία της άποψης. Υποστήριξε μάλιστα ότι απαγορεύεται σε Τούρκους που ζουν στις εν λόγω χώρες να τοποθετούν την τουρκική σημαία μπροστά στο σπίτι τους.

Την ίδια στιγμή εκκλήσεις για ειρηνικές κινητοποιήσεις στην Κολωνία απευθύνουν πολλοί γερμανοί πολιτικοί. Ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποίος προειδοποίησε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την μεταφορά πολιτικών εντάσεων από την Τουρκία στη Γερμανία, ούτε τον εκφοβισμό όσων έχουν διαφορετική άποψη».

Αποφασισμένος για άμεση επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας εμφανίστηκε πάντως ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας λέγοντας ότι σε περίπτωση φαινομένων βίας η επέμβαση θα είναι «άμεση και συνεπής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «όταν συναντώνται ακροαριστεροί και ακροδεξιοί μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι δεν ανταλλάσσουν μόνο απόψεις». Ταυτόχρονα, ο Γιούγκεν Μάτις δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κινητοποίησης υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν αν το θεωρήσει αναγκαίο. «Ενημερώνομαι κάθε ώρα για ότι συμβαίνει στο προοίμιο της κινητοποίησης», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM