Γερμανία: Δρακόντεια μέτρα ενόψει της διαδήλωσης υπέρ του Ερντογάν

Γερμανία: Δρακόντεια μέτρα ενόψει της διαδήλωσης υπέρ του Ερντογάν Facebook Twitter
EPA/MARTIAL TREZZINI
0

Η Κολωνία υποδέχεται σήμερα το απόγευμα στις 4μ.μ (ώρα Ελλάδας) έως και 30.000 οπαδούς του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Την τουρκική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Αθλητισμού, ο οποίος αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό στους διαδηλωτές. Παράλληλα οι αρχές της πόλης ανέκριναν τέσσερις μικρότερες αντιδιαδηλώσεις, από αριστερές ομάδες, από τις νεολαίες των γερμανικών κομμάτων, αλλά και δύο ακροδεξιούς σχηματισμούς.

Για λόγους ασφαλείας η διαδήλωση των οπαδών του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και οι μικρότερες κινητοποιήσεις των ακροδεξιών θα γίνουν στην δεξιά πλευρά του Ρήνου, που χωρίζει την Κολωνία, ενώ εκείνες των αριστερών και των πολιτικών νεολαιών στην αριστερή πλευρά, κοντά στο κέντρο της πόλης.

Τα μέτρα είναι στην πόλη είναι δρακόντεια. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτις 2.700 αστυνομικοί και τουλάχιστον 8 τηλεβόλα νερού θα βρίσκονται επί τόπου για να διασφαλίσουν ότι οι κινητοποιήσεις θα κυλήσουν ειρηνικά. Δεν είναι ωστόσο λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους για βίαια επεισόδια και συγκρούσεις, όχι μόνο μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και μεταξύ γερμανών ακροδεξιών και αριστερών.

Λίγες ώρες πριν τις διαδηλώσεις στην Κολωνία, ωστόσο, λάδι στη φωτιά ρίχνει και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβητώντας ότι σε Γερμανία και Αυστρία γίνεται σεβαστή η ελευθερία της άποψης. Υποστήριξε μάλιστα ότι απαγορεύεται σε Τούρκους που ζουν στις εν λόγω χώρες να τοποθετούν την τουρκική σημαία μπροστά στο σπίτι τους.

Την ίδια στιγμή εκκλήσεις για ειρηνικές κινητοποιήσεις στην Κολωνία απευθύνουν πολλοί γερμανοί πολιτικοί. Ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποίος προειδοποίησε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την μεταφορά πολιτικών εντάσεων από την Τουρκία στη Γερμανία, ούτε τον εκφοβισμό όσων έχουν διαφορετική άποψη».

Αποφασισμένος για άμεση επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας εμφανίστηκε πάντως ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας λέγοντας ότι σε περίπτωση φαινομένων βίας η επέμβαση θα είναι «άμεση και συνεπής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «όταν συναντώνται ακροαριστεροί και ακροδεξιοί μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι δεν ανταλλάσσουν μόνο απόψεις». Ταυτόχρονα, ο Γιούγκεν Μάτις δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κινητοποίησης υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν αν το θεωρήσει αναγκαίο. «Ενημερώνομαι κάθε ώρα για ότι συμβαίνει στο προοίμιο της κινητοποίησης», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM