Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Volkswagen από αύριο

Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Volkswagen από αύριο Facebook Twitter
Τα κεντρικά γραφεία της Volkswagen / φωτ.: Volkswagen
0

Οι εργαζόμενοι της Volkswagen κλήθηκαν να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από αύριο Δευτέρα στα γερμανικά εργοστάσια, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις χιλιάδες καταργήσεις θέσεων εργασίας που εξετάζονται, ανακοίνωσε σήμερα η συνδικαλιστική ένωση IG Metall.

Την Παρασκευή, η Volkswagen, που επεξεργάζεται ένα σχέδιο δραστικής μείωσης δαπανών, απέρριψε μια συνδικαλιστική αντιπρόταση που πρότεινε τη μείωση του κόστους χωρίς το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία.

«Εάν χρειαστεί, θα είναι η σκληρότερη συλλογική διαπραγματευτική μάχη που η Volkswagen θα έχει ποτέ γνωρίσει», προειδοποίησε σε ένα δελτίο Τύπου ο διαπραγματευτής του συνδικάτου Τόρστεν Γκρέγκερ, μετά το τέλος της υποχρεωτικής περιόδου κοινωνικού διαλόγου για 120.000 εργαζόμενους της εταιρείας στη Γερμανία. «Προειδοποιητικές απεργίες θα ξεκινήσουν αύριο (Δευτέρα) σε όλα τα εργοστάσια», είπε ο Γκρέγκερ, που θεωρεί τη διοίκηση «υπεύθυνη, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για τη διάρκεια και την ένταση αυτής της αντιπαράθεσης».

Σε ένα ξεχωριστό δελτίο Τύπου, η Volkswagen επισήμανε πως «σέβεται» το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετάσχουν σε μια προειδοποιητική απεργία και είπε πως πιστεύει στη συνέχιση ενός «εποικοδομητικού διαλόγου» για «την επίτευξη μιας διαρκούς και συλλογικά υποστηριζόμενης λύσης». Η εταιρεία διευκρινίζει ότι «προβλέπει να εφαρμόσει μέτρα που στοχεύουν στη διασφάλιση του έκτακτου εφοδιασμού» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και αυτό προκειμένου να «περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο» τον αντίκτυπό τους «στους πελάτες μας, τους εταίρους μας και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας».

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM