Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Volkswagen από αύριο

Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Volkswagen από αύριο Facebook Twitter
Τα κεντρικά γραφεία της Volkswagen / φωτ.: Volkswagen
0

Οι εργαζόμενοι της Volkswagen κλήθηκαν να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από αύριο Δευτέρα στα γερμανικά εργοστάσια, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις χιλιάδες καταργήσεις θέσεων εργασίας που εξετάζονται, ανακοίνωσε σήμερα η συνδικαλιστική ένωση IG Metall.

Την Παρασκευή, η Volkswagen, που επεξεργάζεται ένα σχέδιο δραστικής μείωσης δαπανών, απέρριψε μια συνδικαλιστική αντιπρόταση που πρότεινε τη μείωση του κόστους χωρίς το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία.

«Εάν χρειαστεί, θα είναι η σκληρότερη συλλογική διαπραγματευτική μάχη που η Volkswagen θα έχει ποτέ γνωρίσει», προειδοποίησε σε ένα δελτίο Τύπου ο διαπραγματευτής του συνδικάτου Τόρστεν Γκρέγκερ, μετά το τέλος της υποχρεωτικής περιόδου κοινωνικού διαλόγου για 120.000 εργαζόμενους της εταιρείας στη Γερμανία. «Προειδοποιητικές απεργίες θα ξεκινήσουν αύριο (Δευτέρα) σε όλα τα εργοστάσια», είπε ο Γκρέγκερ, που θεωρεί τη διοίκηση «υπεύθυνη, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για τη διάρκεια και την ένταση αυτής της αντιπαράθεσης».

Σε ένα ξεχωριστό δελτίο Τύπου, η Volkswagen επισήμανε πως «σέβεται» το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετάσχουν σε μια προειδοποιητική απεργία και είπε πως πιστεύει στη συνέχιση ενός «εποικοδομητικού διαλόγου» για «την επίτευξη μιας διαρκούς και συλλογικά υποστηριζόμενης λύσης». Η εταιρεία διευκρινίζει ότι «προβλέπει να εφαρμόσει μέτρα που στοχεύουν στη διασφάλιση του έκτακτου εφοδιασμού» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και αυτό προκειμένου να «περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο» τον αντίκτυπό τους «στους πελάτες μας, τους εταίρους μας και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας».

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM