Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Volkswagen από αύριο

Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Volkswagen από αύριο Facebook Twitter
Τα κεντρικά γραφεία της Volkswagen / φωτ.: Volkswagen
0

Οι εργαζόμενοι της Volkswagen κλήθηκαν να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από αύριο Δευτέρα στα γερμανικά εργοστάσια, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις χιλιάδες καταργήσεις θέσεων εργασίας που εξετάζονται, ανακοίνωσε σήμερα η συνδικαλιστική ένωση IG Metall.

Την Παρασκευή, η Volkswagen, που επεξεργάζεται ένα σχέδιο δραστικής μείωσης δαπανών, απέρριψε μια συνδικαλιστική αντιπρόταση που πρότεινε τη μείωση του κόστους χωρίς το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία.

«Εάν χρειαστεί, θα είναι η σκληρότερη συλλογική διαπραγματευτική μάχη που η Volkswagen θα έχει ποτέ γνωρίσει», προειδοποίησε σε ένα δελτίο Τύπου ο διαπραγματευτής του συνδικάτου Τόρστεν Γκρέγκερ, μετά το τέλος της υποχρεωτικής περιόδου κοινωνικού διαλόγου για 120.000 εργαζόμενους της εταιρείας στη Γερμανία. «Προειδοποιητικές απεργίες θα ξεκινήσουν αύριο (Δευτέρα) σε όλα τα εργοστάσια», είπε ο Γκρέγκερ, που θεωρεί τη διοίκηση «υπεύθυνη, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για τη διάρκεια και την ένταση αυτής της αντιπαράθεσης».

Σε ένα ξεχωριστό δελτίο Τύπου, η Volkswagen επισήμανε πως «σέβεται» το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετάσχουν σε μια προειδοποιητική απεργία και είπε πως πιστεύει στη συνέχιση ενός «εποικοδομητικού διαλόγου» για «την επίτευξη μιας διαρκούς και συλλογικά υποστηριζόμενης λύσης». Η εταιρεία διευκρινίζει ότι «προβλέπει να εφαρμόσει μέτρα που στοχεύουν στη διασφάλιση του έκτακτου εφοδιασμού» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και αυτό προκειμένου να «περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο» τον αντίκτυπό τους «στους πελάτες μας, τους εταίρους μας και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας».

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM