Γερμανία: Αντιδράσεις για την Deutsche Bahn που σχεδιάζει να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε ένα τρένο

Γερμανία: Αντιδράσεις για την Deutsche Bahn που σχεδιάζει να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε ένα τρένο Facebook Twitter
3

Το σχέδιο της γερμανικής εταιρείας σιδηροδρόμων να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε ένα τρένο είναι «επώδυνο» για τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ανέφερε σήμερα το Ίδρυμα που φέρει το όνομα της Εβραίας έφηβης.


«Ο συνδυασμός της Άννας Φρανκ κι ενός τρένου δημιουργεί συσχετισμούς από τον διωγμό των Εβραίων και τους εκτοπισμούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» επισήμανε το Ίδρυμα Άννα Φρανκ μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bahn να ονομάσει κατ' αυτόν τον τρόπο μία από τις νέες υπερταχείες της. Το να δοθεί αυτό το όνομα «προκαλεί εκ νέου πόνο σε εκείνους που ζουν με τις επιπτώσεις εκείνης της εποχής» τονίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.


Η Άννα Φρανκ απεβίωσε σε ηλικία 15 ετών το 1945 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν Μπέλσεν, λίγους μήνες πριν από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ημερολόγιό της, που δημοσιεύτηκε δύο χρόνια αργότερα, πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.


Η Deutche Bahn απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό να προτείνει ονόματα για τις υπερταχείες νέας γενιάς (ICE4), που αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια τον Δεκέμβριο.


Εκ των 19.000 προτάσεων που δέχθηκε η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων, μια επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και δύο ιστορικοί επέλεξε 25 ονόματα προσωπικοτήτων που σημάδεψαν τη γερμανική ιστορία.


Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως του πρώην καγκελαρίου Κόνραντ Αντενάουερ ή και του συγγραφέα Έριχ Κέστνερ.


Μια Γερμανίδα βουλευτίνα, της συντηρητικής παράταξης της Άγγελας Μέρκελ, η Ίρις Έμπερλ, κατήγγειλε την πρωτοβουλία αυτή στο Twitter: «Το να ονομάσετε ένα τρένο "Άννα Φρανκ" δείχνει μεγάλη έλλειψη σεβασμού».


Η Deutsche Bahn διαβεβαίωσε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου ότι δεν είχε «καμία πρόθεση να κηλιδώσει τη μνήμη της Άννας Φρανκ», αλλά κυρίως ήθελε να την τιμήσει. «Εάν το έκανε, εάν πλήγωσε κάποιον, λυπάται βαθύτατα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Πόσο δύσκολο είναι να εκλάβει κάποιος αυτή την κίνηση ως χειρονομία σεβασμού; Μόνο που δεν έφαγε καμιά μήνυση η εταιρεία επειδή κάποιοι έκαναν αρνητικούς συνειρμούς. Thought policing at its finest..
Αυτες οι λογικες ειναι που εχουν δωσει βημα και χωρο στις καθε λογης ακρο-αουγκανους, τρολ, και ατομα που απλα θελουν να πανε κοντρα σε ανοητες, ντεμεκ, πολιτικα ορθες αποψεις (παντα με σεβασμο τα αισθηματα)