Γερμανία: Αντιδράσεις για την Deutsche Bahn που σχεδιάζει να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε ένα τρένο

Γερμανία: Αντιδράσεις για την Deutsche Bahn που σχεδιάζει να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε ένα τρένο Facebook Twitter
3

Το σχέδιο της γερμανικής εταιρείας σιδηροδρόμων να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε ένα τρένο είναι «επώδυνο» για τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ανέφερε σήμερα το Ίδρυμα που φέρει το όνομα της Εβραίας έφηβης.


«Ο συνδυασμός της Άννας Φρανκ κι ενός τρένου δημιουργεί συσχετισμούς από τον διωγμό των Εβραίων και τους εκτοπισμούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» επισήμανε το Ίδρυμα Άννα Φρανκ μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bahn να ονομάσει κατ' αυτόν τον τρόπο μία από τις νέες υπερταχείες της. Το να δοθεί αυτό το όνομα «προκαλεί εκ νέου πόνο σε εκείνους που ζουν με τις επιπτώσεις εκείνης της εποχής» τονίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.


Η Άννα Φρανκ απεβίωσε σε ηλικία 15 ετών το 1945 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν Μπέλσεν, λίγους μήνες πριν από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ημερολόγιό της, που δημοσιεύτηκε δύο χρόνια αργότερα, πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.


Η Deutche Bahn απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό να προτείνει ονόματα για τις υπερταχείες νέας γενιάς (ICE4), που αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια τον Δεκέμβριο.


Εκ των 19.000 προτάσεων που δέχθηκε η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων, μια επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και δύο ιστορικοί επέλεξε 25 ονόματα προσωπικοτήτων που σημάδεψαν τη γερμανική ιστορία.


Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως του πρώην καγκελαρίου Κόνραντ Αντενάουερ ή και του συγγραφέα Έριχ Κέστνερ.


Μια Γερμανίδα βουλευτίνα, της συντηρητικής παράταξης της Άγγελας Μέρκελ, η Ίρις Έμπερλ, κατήγγειλε την πρωτοβουλία αυτή στο Twitter: «Το να ονομάσετε ένα τρένο "Άννα Φρανκ" δείχνει μεγάλη έλλειψη σεβασμού».


Η Deutsche Bahn διαβεβαίωσε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου ότι δεν είχε «καμία πρόθεση να κηλιδώσει τη μνήμη της Άννας Φρανκ», αλλά κυρίως ήθελε να την τιμήσει. «Εάν το έκανε, εάν πλήγωσε κάποιον, λυπάται βαθύτατα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Διεθνή / Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, γυναίκες στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους, έλλειψη υποστήριξης και σεξισμό, για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM
Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Διεθνή / Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ σχεδιάζει μαζικές απελάσεις αιτούντων άσυλο και αποχώρηση από διεθνείς συνθήκες όπως η ΕΣΔΑ και η Σύμβαση της Γενεύης, πυροδοτώντας διεθνείς αντιδράσεις και πολιτικές αναταράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πόσο δύσκολο είναι να εκλάβει κάποιος αυτή την κίνηση ως χειρονομία σεβασμού; Μόνο που δεν έφαγε καμιά μήνυση η εταιρεία επειδή κάποιοι έκαναν αρνητικούς συνειρμούς. Thought policing at its finest..
Αυτες οι λογικες ειναι που εχουν δωσει βημα και χωρο στις καθε λογης ακρο-αουγκανους, τρολ, και ατομα που απλα θελουν να πανε κοντρα σε ανοητες, ντεμεκ, πολιτικα ορθες αποψεις (παντα με σεβασμο τα αισθηματα)