Γερμανία: Αντιδράσεις για την Deutsche Bahn που σχεδιάζει να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε ένα τρένο

Γερμανία: Αντιδράσεις για την Deutsche Bahn που σχεδιάζει να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε ένα τρένο Facebook Twitter
3

Το σχέδιο της γερμανικής εταιρείας σιδηροδρόμων να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε ένα τρένο είναι «επώδυνο» για τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ανέφερε σήμερα το Ίδρυμα που φέρει το όνομα της Εβραίας έφηβης.


«Ο συνδυασμός της Άννας Φρανκ κι ενός τρένου δημιουργεί συσχετισμούς από τον διωγμό των Εβραίων και τους εκτοπισμούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» επισήμανε το Ίδρυμα Άννα Φρανκ μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bahn να ονομάσει κατ' αυτόν τον τρόπο μία από τις νέες υπερταχείες της. Το να δοθεί αυτό το όνομα «προκαλεί εκ νέου πόνο σε εκείνους που ζουν με τις επιπτώσεις εκείνης της εποχής» τονίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.


Η Άννα Φρανκ απεβίωσε σε ηλικία 15 ετών το 1945 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν Μπέλσεν, λίγους μήνες πριν από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ημερολόγιό της, που δημοσιεύτηκε δύο χρόνια αργότερα, πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.


Η Deutche Bahn απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό να προτείνει ονόματα για τις υπερταχείες νέας γενιάς (ICE4), που αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια τον Δεκέμβριο.


Εκ των 19.000 προτάσεων που δέχθηκε η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων, μια επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και δύο ιστορικοί επέλεξε 25 ονόματα προσωπικοτήτων που σημάδεψαν τη γερμανική ιστορία.


Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως του πρώην καγκελαρίου Κόνραντ Αντενάουερ ή και του συγγραφέα Έριχ Κέστνερ.


Μια Γερμανίδα βουλευτίνα, της συντηρητικής παράταξης της Άγγελας Μέρκελ, η Ίρις Έμπερλ, κατήγγειλε την πρωτοβουλία αυτή στο Twitter: «Το να ονομάσετε ένα τρένο "Άννα Φρανκ" δείχνει μεγάλη έλλειψη σεβασμού».


Η Deutsche Bahn διαβεβαίωσε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου ότι δεν είχε «καμία πρόθεση να κηλιδώσει τη μνήμη της Άννας Φρανκ», αλλά κυρίως ήθελε να την τιμήσει. «Εάν το έκανε, εάν πλήγωσε κάποιον, λυπάται βαθύτατα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πόσο δύσκολο είναι να εκλάβει κάποιος αυτή την κίνηση ως χειρονομία σεβασμού; Μόνο που δεν έφαγε καμιά μήνυση η εταιρεία επειδή κάποιοι έκαναν αρνητικούς συνειρμούς. Thought policing at its finest..
Αυτες οι λογικες ειναι που εχουν δωσει βημα και χωρο στις καθε λογης ακρο-αουγκανους, τρολ, και ατομα που απλα θελουν να πανε κοντρα σε ανοητες, ντεμεκ, πολιτικα ορθες αποψεις (παντα με σεβασμο τα αισθηματα)