«Γεια» από τον καλύτερο σου φίλο -Η συσκευή που επιτρέπει στο σκύλο σας να σας καλεί

Σκύλος με γυαλιά Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)
0

Ξεχάστε τις μπάλες και τα κόκαλα, πλέον οι σκύλοι έχουν πολύ πιο συναρπαστικές επιλογές για χόμπι -συμπεριλαμβανομένης της βιντεοκλήσης στους ιδιοκτήτες τους.

Το DogPhone όπως ονομάζεται είναι ένα πρωτοποριακό gadget που βασίζεται στην ιδέα της Ilyena Hirskyj-Douglas, λέκτορα και επίκουρης καθηγήτριας στην Αλληλεπίδραση Ζώων-Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Η Hirskyj-Douglas παρατήρησε ότι στην αγορά, η εμπειρία του χρήστη επικεντρώνεται στον ιδιοκτήτη και όχι στον σκύλο, και έτσι αποφάσισε να το αλλάξει αυτό.

Έμπνευσή της ο δικός της σκύλος, ο Ζακ, ένα 10χρονο μαύρο Λαμπραντόρ ριτρίβερ. 

Όπως αναφέρει το CNN, με τη βοήθεια ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Aalto στη Φινλανδία, η Hirskyj-Douglas δημιούργησε το DogPhone – έναν αισθητήρα κρυμμένο μέσα σε μια μπάλα που ενεργοποιεί μια βιντεοκλήση από έναν υπολογιστή, κάθε φορά που κινείται.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το πείραμα, ο Ζακ την καλούσε έως και πέντε φορές την ημέρα. Αλλά όταν προσπάθησε να τον καλέσει, δεν απαντούσε πάντα -- κάτι που μπορούσε να το κάνει μετακινώντας την μπάλα. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο CNN, άρχισε να περιμένει κλήσεις από τον σκύλο της σε συγκεκριμένες ώρες και όταν δεν το έκανε ανησυχούσε.

Τελικά, η ερευνήτρια σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην καθημερινή της δουλειά, αλλά λέει ότι θα συνεχίσει να εξερευνά συσκευές με επίκεντρο τον σκύλο στην εργασία της και θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί με οργανισμούς για την εφαρμογή τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ