Gazprom: Ο αγωγός Nord Stream 1 κλείνει για τρεις ημέρες στα τέλη Αυγούστου

Gazprom: Ο αγωγός Nord Stream 1 κλείνει για τρεις ημέρες στα τέλη Αυγούστου Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη υποθαλάσσια μέσω της Βαλτικής, θα διακόψει τη λειτουργία του από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για επισκευές, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκευών, θα ξαναρχίσουν οι ροές των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως, αναφέρεται στην ανακοίνωση της.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς πρόσφατα η Μόσχα προέβλεψε πως η μέση τιμή του φυσικού αερίου που εξάγει θα υπερδιπλασιαστεί φέτος στα 730 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα πριν μειωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2025.

Ο λόγος είναι ότι μειώνονται οι εξαγωγές φυσικού αερίου, σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη από το υπουργείο Οικονομικών που επικαλείται το Reuters.

Οι ροές του φυσικού αερίου της Ρωσίας, που είναι κορυφαίος προμηθευτής της Ευρώπης, κινούνται σε μειωμένα επίπεδα φέτος, καθώς έκλεισε μια διαδρομή αγωγού φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Έκτοτε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αποκόπηκαν από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια, ενώ ξέσπασε μια διαμάχη για την επισκευή μια τουρμπίνας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 που ξεκινάει από τη Ρωσία και καταλήγει στη Γερμανία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM