Γάζα: Ο Νετανιάχου απειλεί με επανέναρξη του πολέμου αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο

Γάζα: Ο Νετανιάχου απειλεί με επανέναρξη του πολέμου αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο Facebook Twitter
Μπενιαμίν Νετανιάχου / Φωτ.: ΕΡΑ
0

«Εάν η Χαμάς δεν επιστρέψει τους ομήρους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης θα λήξει και οι μάχες θα συνεχιστούν» δήλωσε Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέχεια των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για το μέλλον της Γάζας.

«Ο στρατός θα επιστρέψει σε έντονες μάχες μέχρι να ηττηθεί οριστικά η Χαμάς», ανέφερε σε δήλωση μέσω βίντεο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Μιλώντας μετά από μια τετράωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ισραηλινός ηγέτης είπε επίσης ότι διέταξε τα ισραηλινά στρατεύματα να συγκεντρωθούν «μέσα και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας». Τα σχόλιά του ήρθαν αφού η Χαμάς δήλωσε χθες, Δευτέρα (10/2), ότι δεν θα απελευθερώσει άλλους αιχμαλώτους μέχρι νεωτέρας, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι παραβιάζει τους όρους της κατάπαυσης πυρός με πολλούς φονικούς πυροβολισμούς καθώς και με αναστολές ορισμένων παραδόσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Μέχρι στιγμής, 16 από τους 33 ομήρους που είχαν προγραμματιστεί να απελευθερωθούν στην τρέχουσα πρώτη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός έχουν απελευθερωθεί από τη Χαμάς. Αντίστοιχα, 656 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από έναν κατάλογο σχεδόν 2.000 έχουν απελευθερωθεί από το Ισραήλ. Η αναβολή της Χαμάς αποτελεί «πλήρη παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και της συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων» δήλωσε χθες, Δευτέρα (10/2), ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM