LIVE!

Γαλλικά ΜΜΕ: Ο Μακρόν αποκάλεσε κλόουν τον Τζόνσον -«Είναι πάντα το ίδιο τσίρκο»

Ο Εμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον στην Φοντάνα ντι Τρέβι Facebook Twitter
AP Photo/Gregorio Borgia
0

Τεταμένες φέρεται να είναι οι σχέσεις του Εμανουέλ Μακρόν με τον Μπόρις Τζόνσον, μετά και την ένταση που δημιουργήθηκε με αφορμή ναυάγιο στη Μάγχη, όπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τότε, ο Βρετανός πρωθυπουργός προτίμησε αντί για διμερείς συζητήσεις να δημοσιεύσει μέσω Twitter, ένα σχέδιο πέντε σημείων για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν άφησε ασχολίαστο τον τρόπο που επέλεξε να του απευθυνθεί ο Μπόρις Τζόνσον, καλώντας τον να σοβαρευτεί.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο Γάλλος πρόεδρος είπε πολύ περισσότερα πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Το πολιτικό περιοδικό Le Canard enchaîné, που συχνά περιγράφεται ως το γαλλικό ισοδύναμο του βρετανικού Private Eye, αποκαλύπτει ότι ο Μακρόν χαρακτήρισε «κλόουν» τον Τζόνσον σε ιδιωτική συνομιλία, φανερά εξοργισμένος με την στάση του Βρετανού πρωθυπουργού. «Ο BoJo μου μιλάει συνεχώς, όλα πάνε καλά, κάνουμε συζητήσεις σαν μεγάλοι άνθρωποι και μετά μας δυσκολεύει λέγοντας κάτι με άκομψο τρόπο. Είναι πάντα το ίδιο τσίρκο», φέρεται να είπε ο Μακρόν σε ιδιωτική του συνομιλία.

Το γαλλικό περιοδικό πρόσθεσε ότι ο Μακρόν είπε στους συμβούλους του ότι ο Τζόνσον του ζήτησε συγγνώμη, επειδή έκανε τη Γαλλία δημοσίως αποδιοπομπαίο τράγο για θέματα όπως το πέρασμα της Μάγχης και τον «πόλεμο των λουκάνικων». Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να είπε: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε μια μεγάλη χώρα με την οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα να ηγείται από έναν κλόουν».

Ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξαπέλυσε τα βέλη του για τη στάση του Τζόνσον απέναντι στη Γαλλία για τις αδυναμίες της συμφωνίας για το Brexit. «Το Brexit είναι η αφετηρία του τσίρκου του Τζόνσον. Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι η κατάσταση ήταν καταστροφική για τους Βρετανούς. Δεν υπήρχε βενζίνη στις αντλίες, υπήρχαν ελλείψεις πολλών προιόντων», φέρεται να είπε.

«Τοποθετεί τον εαυτό του ως θύμα και κάνει τη Γαλλία αποδιοπομπαίο τράγο. Προσπαθεί να μετατρέψει απλές καταστάσεις σε σύνθετα προβλήματα. Είμαστε σε αυτή τη θέση από τον Μάρτιο. Το έχει κάνει για τον «πόλεμο των λουκάνικων», για το ψάρεμα, για την υπόθεση των υποβρυχίων. Κατ' ιδίαν λέει ότι λυπάται που συμπεριφέρεται έτσι, αλλά λέει ότι πρέπει να λαμβάνει υπόψη την κοινή γνώμη πάνω από οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ένας εκπρόσωπος του Τζόνσον για το εάν εκείνος και ο Μακρόν είναι φίλοι είπε: «Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για αυτό σε πολλές περιπτώσεις και μίλησε για τη στενή του σχέση… εργασιακή σχέση με τον Πρόεδρο Μακρόν».

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM