Γαλλικά ΜΜΕ: Ο Μακρόν αποκάλεσε κλόουν τον Τζόνσον -«Είναι πάντα το ίδιο τσίρκο»

Ο Εμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον στην Φοντάνα ντι Τρέβι Facebook Twitter
AP Photo/Gregorio Borgia
0

Τεταμένες φέρεται να είναι οι σχέσεις του Εμανουέλ Μακρόν με τον Μπόρις Τζόνσον, μετά και την ένταση που δημιουργήθηκε με αφορμή ναυάγιο στη Μάγχη, όπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τότε, ο Βρετανός πρωθυπουργός προτίμησε αντί για διμερείς συζητήσεις να δημοσιεύσει μέσω Twitter, ένα σχέδιο πέντε σημείων για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν άφησε ασχολίαστο τον τρόπο που επέλεξε να του απευθυνθεί ο Μπόρις Τζόνσον, καλώντας τον να σοβαρευτεί.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο Γάλλος πρόεδρος είπε πολύ περισσότερα πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Το πολιτικό περιοδικό Le Canard enchaîné, που συχνά περιγράφεται ως το γαλλικό ισοδύναμο του βρετανικού Private Eye, αποκαλύπτει ότι ο Μακρόν χαρακτήρισε «κλόουν» τον Τζόνσον σε ιδιωτική συνομιλία, φανερά εξοργισμένος με την στάση του Βρετανού πρωθυπουργού. «Ο BoJo μου μιλάει συνεχώς, όλα πάνε καλά, κάνουμε συζητήσεις σαν μεγάλοι άνθρωποι και μετά μας δυσκολεύει λέγοντας κάτι με άκομψο τρόπο. Είναι πάντα το ίδιο τσίρκο», φέρεται να είπε ο Μακρόν σε ιδιωτική του συνομιλία.

Το γαλλικό περιοδικό πρόσθεσε ότι ο Μακρόν είπε στους συμβούλους του ότι ο Τζόνσον του ζήτησε συγγνώμη, επειδή έκανε τη Γαλλία δημοσίως αποδιοπομπαίο τράγο για θέματα όπως το πέρασμα της Μάγχης και τον «πόλεμο των λουκάνικων». Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να είπε: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε μια μεγάλη χώρα με την οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα να ηγείται από έναν κλόουν».

Ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξαπέλυσε τα βέλη του για τη στάση του Τζόνσον απέναντι στη Γαλλία για τις αδυναμίες της συμφωνίας για το Brexit. «Το Brexit είναι η αφετηρία του τσίρκου του Τζόνσον. Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι η κατάσταση ήταν καταστροφική για τους Βρετανούς. Δεν υπήρχε βενζίνη στις αντλίες, υπήρχαν ελλείψεις πολλών προιόντων», φέρεται να είπε.

«Τοποθετεί τον εαυτό του ως θύμα και κάνει τη Γαλλία αποδιοπομπαίο τράγο. Προσπαθεί να μετατρέψει απλές καταστάσεις σε σύνθετα προβλήματα. Είμαστε σε αυτή τη θέση από τον Μάρτιο. Το έχει κάνει για τον «πόλεμο των λουκάνικων», για το ψάρεμα, για την υπόθεση των υποβρυχίων. Κατ' ιδίαν λέει ότι λυπάται που συμπεριφέρεται έτσι, αλλά λέει ότι πρέπει να λαμβάνει υπόψη την κοινή γνώμη πάνω από οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ένας εκπρόσωπος του Τζόνσον για το εάν εκείνος και ο Μακρόν είναι φίλοι είπε: «Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για αυτό σε πολλές περιπτώσεις και μίλησε για τη στενή του σχέση… εργασιακή σχέση με τον Πρόεδρο Μακρόν».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM