«Σοβαρέψου»: Έξαλλος ο Μακρόν με τον Τζόνσον μετά τα tweets για την κρίση στη Μάγχη

Τζόνσον και Μακρόν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σκληρή απάντηση στον Μπόρις Τζόνσον έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας τον «να σοβαρευτεί» στο προσφυγικό ζήτημα στα στενά της Μάγχης.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη της κλιμακούμενης διπλωματικής κρίσης μετά τον θάνατο 27 ανθρώπων την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδώσει ένα σχέδιο πέντε σημείων μέσω Twitter αντί να διεξάγει διμερείς συνομιλίες. 

«Μίλησα πριν από δύο ημέρες σοβαρά με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Από την πλευρά μου συνεχίζω να το κάνω, όπως κάνω με όλες τις χώρες και όλους τους ηγέτες. Εκπλήσσομαι από μεθόδους όταν αυτές δεν είναι σοβαρές», πρόσθεσε.

«Δεν επικοινωνούμε ο ένας ηγέτης με τον άλλον σε τέτοια ζητήματα με tweet και επιστολές που κοινοποιούμε δημοσίως. Δεν είμαστε πληροφοριοδότες. Παρακαλώ, παρακαλώ», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δηλώσεις του Μακρόν ακολουθούν την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης την Παρασκευή να αποσύρει την πρόσκληση προς την υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, να συμμετάσχει σε μια συνάντηση για το θέμα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανίν, έγραψε στον Πατέλ λέγοντας ότι η συνάντηση την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί χωρίς βρετανική εμπλοκή. Ο Νταρμανίν είπε στον Πατέλ ότι η επιστολή του Τζόνσον προς τον Μακρόν, που πρότεινε στη Γαλλία να πάρει πίσω τους ανθρώπους που περνούν τη Μάγχη, ήταν «απογοήτευση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM