«Σοβαρέψου»: Έξαλλος ο Μακρόν με τον Τζόνσον μετά τα tweets για την κρίση στη Μάγχη

Τζόνσον και Μακρόν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σκληρή απάντηση στον Μπόρις Τζόνσον έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας τον «να σοβαρευτεί» στο προσφυγικό ζήτημα στα στενά της Μάγχης.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη της κλιμακούμενης διπλωματικής κρίσης μετά τον θάνατο 27 ανθρώπων την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδώσει ένα σχέδιο πέντε σημείων μέσω Twitter αντί να διεξάγει διμερείς συνομιλίες. 

«Μίλησα πριν από δύο ημέρες σοβαρά με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Από την πλευρά μου συνεχίζω να το κάνω, όπως κάνω με όλες τις χώρες και όλους τους ηγέτες. Εκπλήσσομαι από μεθόδους όταν αυτές δεν είναι σοβαρές», πρόσθεσε.

«Δεν επικοινωνούμε ο ένας ηγέτης με τον άλλον σε τέτοια ζητήματα με tweet και επιστολές που κοινοποιούμε δημοσίως. Δεν είμαστε πληροφοριοδότες. Παρακαλώ, παρακαλώ», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δηλώσεις του Μακρόν ακολουθούν την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης την Παρασκευή να αποσύρει την πρόσκληση προς την υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, να συμμετάσχει σε μια συνάντηση για το θέμα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανίν, έγραψε στον Πατέλ λέγοντας ότι η συνάντηση την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί χωρίς βρετανική εμπλοκή. Ο Νταρμανίν είπε στον Πατέλ ότι η επιστολή του Τζόνσον προς τον Μακρόν, που πρότεινε στη Γαλλία να πάρει πίσω τους ανθρώπους που περνούν τη Μάγχη, ήταν «απογοήτευση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM