«Σοβαρέψου»: Έξαλλος ο Μακρόν με τον Τζόνσον μετά τα tweets για την κρίση στη Μάγχη

Τζόνσον και Μακρόν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σκληρή απάντηση στον Μπόρις Τζόνσον έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας τον «να σοβαρευτεί» στο προσφυγικό ζήτημα στα στενά της Μάγχης.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη της κλιμακούμενης διπλωματικής κρίσης μετά τον θάνατο 27 ανθρώπων την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδώσει ένα σχέδιο πέντε σημείων μέσω Twitter αντί να διεξάγει διμερείς συνομιλίες. 

«Μίλησα πριν από δύο ημέρες σοβαρά με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Από την πλευρά μου συνεχίζω να το κάνω, όπως κάνω με όλες τις χώρες και όλους τους ηγέτες. Εκπλήσσομαι από μεθόδους όταν αυτές δεν είναι σοβαρές», πρόσθεσε.

«Δεν επικοινωνούμε ο ένας ηγέτης με τον άλλον σε τέτοια ζητήματα με tweet και επιστολές που κοινοποιούμε δημοσίως. Δεν είμαστε πληροφοριοδότες. Παρακαλώ, παρακαλώ», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δηλώσεις του Μακρόν ακολουθούν την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης την Παρασκευή να αποσύρει την πρόσκληση προς την υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, να συμμετάσχει σε μια συνάντηση για το θέμα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανίν, έγραψε στον Πατέλ λέγοντας ότι η συνάντηση την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί χωρίς βρετανική εμπλοκή. Ο Νταρμανίν είπε στον Πατέλ ότι η επιστολή του Τζόνσον προς τον Μακρόν, που πρότεινε στη Γαλλία να πάρει πίσω τους ανθρώπους που περνούν τη Μάγχη, ήταν «απογοήτευση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ