«Σοβαρέψου»: Έξαλλος ο Μακρόν με τον Τζόνσον μετά τα tweets για την κρίση στη Μάγχη

Τζόνσον και Μακρόν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σκληρή απάντηση στον Μπόρις Τζόνσον έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας τον «να σοβαρευτεί» στο προσφυγικό ζήτημα στα στενά της Μάγχης.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη της κλιμακούμενης διπλωματικής κρίσης μετά τον θάνατο 27 ανθρώπων την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδώσει ένα σχέδιο πέντε σημείων μέσω Twitter αντί να διεξάγει διμερείς συνομιλίες. 

«Μίλησα πριν από δύο ημέρες σοβαρά με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Από την πλευρά μου συνεχίζω να το κάνω, όπως κάνω με όλες τις χώρες και όλους τους ηγέτες. Εκπλήσσομαι από μεθόδους όταν αυτές δεν είναι σοβαρές», πρόσθεσε.

«Δεν επικοινωνούμε ο ένας ηγέτης με τον άλλον σε τέτοια ζητήματα με tweet και επιστολές που κοινοποιούμε δημοσίως. Δεν είμαστε πληροφοριοδότες. Παρακαλώ, παρακαλώ», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δηλώσεις του Μακρόν ακολουθούν την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης την Παρασκευή να αποσύρει την πρόσκληση προς την υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, να συμμετάσχει σε μια συνάντηση για το θέμα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανίν, έγραψε στον Πατέλ λέγοντας ότι η συνάντηση την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί χωρίς βρετανική εμπλοκή. Ο Νταρμανίν είπε στον Πατέλ ότι η επιστολή του Τζόνσον προς τον Μακρόν, που πρότεινε στη Γαλλία να πάρει πίσω τους ανθρώπους που περνούν τη Μάγχη, ήταν «απογοήτευση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM