Γαλλία: Στη φυλακή 23χρονος για την επίθεση της 20ης Απριλίου στο Παρίσι

Γαλλία: Στη φυλακή 23χρονος για την επίθεση της 20ης Απριλίου στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Ένας 23χρονος άνδρας, του οποίου γενετικό υλικό βρέθηκε πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τον Καρίμ Σερφί στην επίθεση της 20ης Απριλίου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων προφυλακίστηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή.

 

Ίχνη DNA του άνδρα, άγνωστου στις υπηρεσίες αντιτρομοκρατίας, βρέθηκαν στη λαβή του Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο Καρίμ Σερφί όταν σκότωσε έναν αστυνομικό, τον 37χρονο Ξαβιέ Ζιγκελέ, και τραυμάτισε δύο από τους συναδέλφους του και μια Γερμανίδα περαστική πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών.

 

Ο άνδρας κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής τρομοκρατικής οργάνωσης και κατοχή όπλου σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

 

Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη τη Δευτέρα στο σπίτι του στο Σεν-Τιμπό-ντε-Βιν, στην περιοχή Σεν-ε-Μαρν της περιφέρειας του Παρισιού, διαβεβαίωσε ενώ τελούσε υπό κράτηση ότι δεν γνώριζε τον δολοφόνο, ανέφερε η πηγή. Είναι ο πρώτος ύποπτος σε βάρος του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες στην υπόθεση αυτή.

 

Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν κατά πόσον υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού και του Καρίμ Σερφί. Ένα τουφέκι, δύο μεγάλα μαχαίρια και πυρομαχικά είχαν βρεθεί επίσης μέσα στο όχημα του δολοφόνου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM