Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών- Για την κατασκευή δεξαμενής άρδευσης

Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών- Για την κατασκευή δεξαμενής άρδευσης Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Νέο μέτωπο συγκρούσεων στη Γαλλία, σήμερα καθώς διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την κατασκευή δεξαμενής, στην αγροτική συνοικία Sainte-Soline.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της γαλλικής αστυνομίας και των διαδηλωτών που αντιτίθενται, σε μια μεγάλη δεξαμενή νερού για την άρδευση αγροκτημάτων, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην περιοχή.

Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να απωθήσει ορισμένους διαδηλωτές που πέταξαν πυροτεχνήματα καθώς διέσχιζαν τα χωράφια για να πλησιάσουν την περιοχή στην αγροτική συνοικία Sainte-Soline, στη Γαλλία.

Τουλάχιστον τρία οχήματα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα.

Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταξύ των οποίων ένας που είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Επίσης16 αστυνομικοί είναι τραυματίες όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ένας αξιωματικός απομακρύνθηκε με ελικόπτερο.

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της σχεδιαζόμενης δεξαμενής, όπου μια παρόμοια διαμαρτυρία τον περασμένο Οκτώβριο κατέληξε επίσης σε βίαια γεγονότα.

Περίπου 3.200 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για τη διαδήλωση, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμαμέν, ο οποίος κατηγόρησε ακροαριστερές ομάδες για τη βία.

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία περιελάμβανε ελικόπτερα και διμοιρίες με γουρούνες.

Οι αναταραχές για το έργο άρδευσης ήρθε μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, στο οποίο εμμένει ο Εμανουέλ Μακρόν παρά τις σφoδρές αντιδράσεις.

Η χειρότερη ξηρασία στη Γαλλία το περασμένο καλοκαίρι όξυνε τη συζήτηση για τους υδάτινους πόρους στον μεγαλύτερο αγροτικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υποστηρικτές λένε ότι οι τεχνητές δεξαμενές είναι ένας τρόπος για την αποτελεσματική χρήση του νερού όταν χρειάζεται, ενώ οι επικριτές – που τις αποκαλούν «μεγα-λεκάνες» – υποστηρίζουν ότι είναι υπερμεγέθεις και ευνοούν τις μεγάλες φάρμες.

Με πληροφoρίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM