Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών- Για την κατασκευή δεξαμενής άρδευσης

Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών- Για την κατασκευή δεξαμενής άρδευσης Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Νέο μέτωπο συγκρούσεων στη Γαλλία, σήμερα καθώς διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την κατασκευή δεξαμενής, στην αγροτική συνοικία Sainte-Soline.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της γαλλικής αστυνομίας και των διαδηλωτών που αντιτίθενται, σε μια μεγάλη δεξαμενή νερού για την άρδευση αγροκτημάτων, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην περιοχή.

Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να απωθήσει ορισμένους διαδηλωτές που πέταξαν πυροτεχνήματα καθώς διέσχιζαν τα χωράφια για να πλησιάσουν την περιοχή στην αγροτική συνοικία Sainte-Soline, στη Γαλλία.

Τουλάχιστον τρία οχήματα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα.

Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταξύ των οποίων ένας που είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Επίσης16 αστυνομικοί είναι τραυματίες όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ένας αξιωματικός απομακρύνθηκε με ελικόπτερο.

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της σχεδιαζόμενης δεξαμενής, όπου μια παρόμοια διαμαρτυρία τον περασμένο Οκτώβριο κατέληξε επίσης σε βίαια γεγονότα.

Περίπου 3.200 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για τη διαδήλωση, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμαμέν, ο οποίος κατηγόρησε ακροαριστερές ομάδες για τη βία.

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία περιελάμβανε ελικόπτερα και διμοιρίες με γουρούνες.

Οι αναταραχές για το έργο άρδευσης ήρθε μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, στο οποίο εμμένει ο Εμανουέλ Μακρόν παρά τις σφoδρές αντιδράσεις.

Η χειρότερη ξηρασία στη Γαλλία το περασμένο καλοκαίρι όξυνε τη συζήτηση για τους υδάτινους πόρους στον μεγαλύτερο αγροτικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υποστηρικτές λένε ότι οι τεχνητές δεξαμενές είναι ένας τρόπος για την αποτελεσματική χρήση του νερού όταν χρειάζεται, ενώ οι επικριτές – που τις αποκαλούν «μεγα-λεκάνες» – υποστηρίζουν ότι είναι υπερμεγέθεις και ευνοούν τις μεγάλες φάρμες.

Με πληροφoρίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM