Γαλλία: Πυροβολισμοί σε πλατεία της Νιμ - Διέφυγε ο δράστης

Γαλλία: Πυροβολισμοί σε πλατεία της Νιμ - Διέφυγε ο δράστης Facebook Twitter
Φωτ.: Wikimedia Commons/Vpe
0

Μια νέα αιματηρή ένοπλη επίθεση συγκλονίζει τη Νιμ, στη νότια Γαλλία, καθώς τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Βαλντεγκούρ, κοντά στη συνοικία Πις-βαν, γνωστή για τα αυξημένα περιστατικά βίας.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19:00 τοπική ώρα, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Οι δράστες, τρία άτομα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, διέφυγαν και παραμένουν ασύλληπτοι.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Midi Libre, οι πυροβολισμοί φαίνεται να προήλθαν από «βαρύ οπλισμό», χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Εισαγγελία της Νιμ ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας, την οποία ανέλαβε η εξειδικευμένη Διεύθυνση Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος (DCOS) των νομών Γκαρ και Ερό.

Η συνοικία Πις-βαν, στην οποία γειτνιάζει η περιοχή Βαλντεγκούρ, έχει περιγραφεί επανειλημμένα ως «ευαίσθητη» ζώνη, με υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας, κυρίως λόγω της δραστηριότητας οργανωμένων κυκλωμάτων ναρκωτικών.

Το καλοκαίρι του 2023, η συνοικία συγκλόνισε τη χώρα όταν ένα 10χρονο παιδί σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2024, ένας ακόμα άνθρωπος έπεσε νεκρός σε νέο περιστατικό πυροβολισμών κοντά σε σημείο διακίνησης ουσιών.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η παρουσία των αρχών στην περιοχή, οι γαλλικές Αρχές είχαν ανοίξει νέο αστυνομικό σταθμό στην Πις-βαν τον Αύγουστο του 2024. Ωστόσο, μόλις 24 ώρες μετά την έναρξη λειτουργίας του, ο σταθμός αποτέλεσε στόχο εμπρηστικής επίθεσης.

Η έρευνα για τη νέα αιματηρή επίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να αναζητούν τους τρεις φερόμενους ως δράστες της επίθεσης. Δεν έχουν προς το παρόν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων ή των δραστών.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM