Γαλλία: Πυροβολισμοί σε πλατεία της Νιμ - Διέφυγε ο δράστης

Γαλλία: Πυροβολισμοί σε πλατεία της Νιμ - Διέφυγε ο δράστης Facebook Twitter
Φωτ.: Wikimedia Commons/Vpe
0

Μια νέα αιματηρή ένοπλη επίθεση συγκλονίζει τη Νιμ, στη νότια Γαλλία, καθώς τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Βαλντεγκούρ, κοντά στη συνοικία Πις-βαν, γνωστή για τα αυξημένα περιστατικά βίας.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19:00 τοπική ώρα, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Οι δράστες, τρία άτομα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, διέφυγαν και παραμένουν ασύλληπτοι.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Midi Libre, οι πυροβολισμοί φαίνεται να προήλθαν από «βαρύ οπλισμό», χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Εισαγγελία της Νιμ ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας, την οποία ανέλαβε η εξειδικευμένη Διεύθυνση Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος (DCOS) των νομών Γκαρ και Ερό.

Η συνοικία Πις-βαν, στην οποία γειτνιάζει η περιοχή Βαλντεγκούρ, έχει περιγραφεί επανειλημμένα ως «ευαίσθητη» ζώνη, με υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας, κυρίως λόγω της δραστηριότητας οργανωμένων κυκλωμάτων ναρκωτικών.

Το καλοκαίρι του 2023, η συνοικία συγκλόνισε τη χώρα όταν ένα 10χρονο παιδί σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2024, ένας ακόμα άνθρωπος έπεσε νεκρός σε νέο περιστατικό πυροβολισμών κοντά σε σημείο διακίνησης ουσιών.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η παρουσία των αρχών στην περιοχή, οι γαλλικές Αρχές είχαν ανοίξει νέο αστυνομικό σταθμό στην Πις-βαν τον Αύγουστο του 2024. Ωστόσο, μόλις 24 ώρες μετά την έναρξη λειτουργίας του, ο σταθμός αποτέλεσε στόχο εμπρηστικής επίθεσης.

Η έρευνα για τη νέα αιματηρή επίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να αναζητούν τους τρεις φερόμενους ως δράστες της επίθεσης. Δεν έχουν προς το παρόν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων ή των δραστών.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM