No.1

Γαλλία: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε διαδήλωση κατά της χρήσης μάσκας

Γαλλία: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε διαδήλωση κατά της χρήσης μάσκας Facebook Twitter
0

H αστυνομία στο Παρίσι επέβαλε σήμερα πρόστιμα 135 ευρώ σε δεκάδες πολίτες, καθώς δε φορούσαν μάσκες προσώπου, στη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά της προστατευτικής μάσκας.

«Στο σημείο αυτό, έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε 73 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης και της διοργανώτριας της διαμαρτυρίας» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η αρμόδια αστυνομική διεύθυνση. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα που οργάνωσε τη διαμαρτυρία στην κεντρική περιοχή του Παρισιού, Place de la Nation, αγνόησε τους περιορισμούς για την προστασία κατά του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί πως θα τους τηρήσει. Από τους διαδηλωτές ζητήθηκε να διαλυθούν.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν χθες Παρασκευή 7.379 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί σε διάστημα 24 ωρών μετά την άρση του lockdown, στις 11 Μαΐου. Ο χθεσινός απολογισμός ήταν κατά τι μικρότερος από το απόλυτο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 που είχε καταγραφεί στη Γαλλία: 7.578 νέες μολύνσεις στις 31 Μαρτίου, στην κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Η άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων εγείρει την ανησυχία ενός νέου lockdown. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε ένα νέο lockdown και κυρίως ένα εθνικό lockdown», είχε δηλώσει νωρίτερα χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα ήταν επικίνδυνο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό. Κάνοντας τον απολογισμό όλης της εβδομάδας το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας σχολίασε ότι στη χώρα παρατηρείται «μια εκπληκτική εξάπλωση του ιού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Sputnik 

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ώρες αγωνίας στο Ιράν εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM