Γαλλία: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε διαδήλωση κατά της χρήσης μάσκας

Γαλλία: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε διαδήλωση κατά της χρήσης μάσκας Facebook Twitter
0

H αστυνομία στο Παρίσι επέβαλε σήμερα πρόστιμα 135 ευρώ σε δεκάδες πολίτες, καθώς δε φορούσαν μάσκες προσώπου, στη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά της προστατευτικής μάσκας.

«Στο σημείο αυτό, έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε 73 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης και της διοργανώτριας της διαμαρτυρίας» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η αρμόδια αστυνομική διεύθυνση. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα που οργάνωσε τη διαμαρτυρία στην κεντρική περιοχή του Παρισιού, Place de la Nation, αγνόησε τους περιορισμούς για την προστασία κατά του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί πως θα τους τηρήσει. Από τους διαδηλωτές ζητήθηκε να διαλυθούν.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν χθες Παρασκευή 7.379 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί σε διάστημα 24 ωρών μετά την άρση του lockdown, στις 11 Μαΐου. Ο χθεσινός απολογισμός ήταν κατά τι μικρότερος από το απόλυτο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 που είχε καταγραφεί στη Γαλλία: 7.578 νέες μολύνσεις στις 31 Μαρτίου, στην κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Η άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων εγείρει την ανησυχία ενός νέου lockdown. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε ένα νέο lockdown και κυρίως ένα εθνικό lockdown», είχε δηλώσει νωρίτερα χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα ήταν επικίνδυνο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό. Κάνοντας τον απολογισμό όλης της εβδομάδας το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας σχολίασε ότι στη χώρα παρατηρείται «μια εκπληκτική εξάπλωση του ιού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Sputnik 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΑΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Επαφές του ΝΑΤΟ με σεναριογράφους και παραγωγούς πυροδοτούν κατηγορίες για «προπαγάνδα»

Η συμμαχία διοργανώνει κλειστές συναντήσεις με επαγγελματίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με στόχο την ενημέρωση για ζητήματα ασφάλειας
THE LIFO TEAM
WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM