Γαλλία: Οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιχνίδια δεν καλύπτουν τα «φωτάκια»

Γαλλία: Οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιχνίδια δεν καλύπτουν τα «φωτάκια» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Freepik.com
0

Οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιχνίδια δεν καλύπτουν τα «φωτάκια», εκτιμούν οι αρχές της Γαλλίας.

Λούτρινα, κούκλες, φορτηγά, ακόμα και επιτραπέζια παιχνίδια μπορεί να περιέχουν φώτα τύπου LED που εκπέμπουν μπλε φως. Αυτό το φως μπορεί να επηρεάσει τον αμφιβληστροειδή στα μάτια των παιδιών και να διαταράξει τους βιολογικούς ρυθμούς τους, επισημαίνουν οι Γάλλοι. Πιο πιθανό να διαταραχθεί, δε, είναι ο ύπνος, εάν τα μάτια των παιδιών εκτεθούν σε αυτό το φως το βράδυ και τη νύχτα.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές εκφράζουν την επιθυμία να αναθεωρηθούν οι κανόνες ασφαλείας, καθώς όπως φαίνεται το ευρωπαϊκό πρότυπο για την ασφάλεια των παιχνιδιών δεν εγγυάται την προστασία των ματιών των παιδιών. 

«Τα παιδιά των οποίων τα μάτια δεν φιλτράρουν πλήρως το μπλε φως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτούς τους κινδύνους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Υπηρεσία για τα Τρόφιμα, το Περιβάλλον και την Εργασιακή Υγεία και Ασφάλεια (ANSES) υπενθυμίζοντας ότι από το 2010 προειδοποιεί για τις επιπτώσεις των LED στην όραση.

Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας, η υπηρεσία εξέτασε τη νέα έκδοση του ευρωπαϊκού προτύπου για την ασφάλεια των ηλεκτρικών παιχνιδιών, που ενημερώθηκε το 2020.

Μετά την εξέταση του νέου πρωτοκόλλου για την επαλήθευση της ασφάλειας για τα μάτια των ματιών με τη χρήση παιχνιδιών που περιέχουν LED, συμπεραίνει ότι «η αναθεωρημένη έκδοση δεν εγγυάται τη συμμόρφωση με τις οριακές τιμές που διασφαλίζουν την προστασία των ματιών των παιδιών».

Για την προστασία των παιδιών από αυτούς τους κινδύνους, η ANSES υπενθυμίζει επίσης ότι είναι σκόπιμο να περιορίζεται η έκθεση σε μπλε ή λευκά LED και να αποφεύγονται τα φωτεινά παιχνίδια δύο ώρες πριν από τον ύπνο, ώστε να μην διαταράσσεται ο βιολογικός ρυθμός των παιδιών και να αποκοιμούνται.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM