Γαλλία: Μυστήριο με μαύρο πάνθηρα που περιφερόταν σε στέγη κτιρίου - Αναζητείται ο ιδιοκτήτης

Γαλλία: Μυστήριο με μαύρο πάνθηρα που περιφερόταν σε στέγη κτιρίου - Αναζητείται ο ιδιοκτήτης Facebook Twitter
0

Ένας μαύρος πάνθηρας βρέθηκε να περιφέρεται στους δρόμους μιας γαλλικής πόλης αλλά τελικά οι αρχές κατάφεραν να τον πιάσουν.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της Αρμαντιέρ είδαν το αιλουροειδές στον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου, σχεδόν στη στέγη, να περπατά στο περβάζι, μπαίνοντας και βγαίνοντας από ένα ανοιχτό παράθυρο, για σχεδόν μια ολόκληρη ώρα.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο, σε περίπτωση που το ζώο πηδούσε, ενώ διασώστες εισήλθαν με απόλυτη ηρεμία στο κτίριο προκειμένου να μην τρομάξουν τον πάνθηρα. Κτηνίατρος κατάφερε να τελικά να τον ακινητοποιήσει, ρίχνοντας ένα βέλος με ηρεμιστικό. 

Γαλλία: Μυστήριο με μαύρο πάνθηρα που περιφερόταν σε στέγη κτιρίου - Αναζητείται ο ιδιοκτήτης Facebook Twitter

Ο πάνθηρας, που ζυγίζει περίπου 20 κιλά, είναι ηλικίας περίπου 5 ή 6 μηνών και σε μέγεθος όσο ένα μικρό Λαμπραντόρ, ανέφερε η φιλοζωική οργάνωση Animal Protection League. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ζώο δεν είναι καθόλου επιθετικό καθώς έχει εξημερωθεί από τον ιδιοκτήτη του, που του είχε κόψει επίσης τα νύχια, ενώ βρέθηκε απολύτως υγιές.


Πριν την αιχμαλωσία του, είχε κατέβει τις σκάλες του κτιρίου και μπήκε στο διαμέρισμα μιας οικογένειας, της οποίας η 15χρονη κόρη ήταν στο σπίτι και έφυγε τρέχοντας όταν είδε τον πάνθηρα. Σε κάθε περίπτωση το ζώο δεν ήταν καθόλου επιθετικό, τόνισε η μητέρα της 15χρονης στην γαλλική La Voix du Nord.

Μετά την αιχμαλωσία του, ο πάνθηρας μπήκε σε κλουβί και παραδόθηκε στους αρμοδίους για θέματα άγριας ζωής, που το έδωσαν με την σειρά τους στην Animal Protection League. 

Την ίδια στιγμή, οι γαλλικές αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη, καθώς θέλουν να μάθουν πώς απέκτησε τον πάνθηρα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ