Γαλλία: Μετά από 31 χρόνια, τελείωσε το κυνήγι θησαυρού για την «χρυσή» κουκουβάγια

Γαλλία: Μετά από 31 χρόνια, τελείωσε το «κυνήγι θησαυρού» για την χρυσή κουκουβάγια Facebook Twitter
Φωτογραφία: Michel Becker
0

Σε μία αδιευκρίνιστη τοποθεσία στην Γαλλία, ένα αγαλματίδιο βλέπει το φως της ημέρας για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια, βάζοντας τέλος στο κυνήγι θησαυρού της χρυσής κουκουβάγιας. 

«Σταματήστε το σκάψιμο!  Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το αντίγραφο της χρυσής κουκουβάγιας ξεθάφτηκε χθες το βράδυ, ενώ παράλληλα κατατέθηκε και η απόδειξη της λύσης». 

Το παραπάνω μήνυμα γράφτηκε από τον Μισέλ Μπεκέρ, έναν Γάλλο καλλιτέχνη που το 1993 εικονογράφησε το βιβλίο «Στο κυνήγι της χρυσής κουκουβάγιας» και σμίλεψε, με χρυσό και ασήμι, την κουκουβάγια που υποσχόταν στον αναγνώστη που θα έλυνε τον γρίφο του. 

Το «κυνήγι» ήταν εμπνευσμένο από το «Masquerade», βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε ο Βρετανός συγγραφέας Κιτ Ουίλιαμς, στο οποίο έδινε κωδικοποιημένες οδηγίες για την τοποθεσία ενός χρυσού λαγού 18 καρατιών. Για τα δεδομένα του 1979, το βιβλίο έγινε το αντίστοιχο του «viral» στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δύο εκατομμύρια άτομα προσπάθησαν να λύσουν τον γρίφο. Τελικά πέρασαν τρία χρόνια μέχρι να βρεθούν τα ίχνη του χρυσού λαγού, από δύο καθηγητές φυσικής. 

Όσο για την κουκουβάγια, ο Μπεκέρ έθαψε σε μυστική τοποθεσία ένα μπρούτζινο αντίγραφο της, το οποίο ο νικητής θα μπορεί να ανταλλάξει με το πρωτότυπο, που βρίσκεται στην κατοχή του δημιουργού του. Όμως για να κερδίσει κανείς το έπαθλο θα πρέπει να αποδείξει ότι βρήκε την τοποθεσία του με τον σωστό τρόπο, δηλαδή λύνοντας τους γρίφους, χωρίς την βοήθεια ανιχνευτή μετάλλου ή άλλων συσκευών.

Όπως φαίνεται, ο άνδρας που βρήκε την κουκουβάγια μπόρεσε να αποδείξει ότι το έκανε με την δύναμη του εγκεφάλου του και τώρα μπορεί να ανταλλάξει το μπρούτζινο αντίγραφο για το πρωτότυπο, η αξία του οποίου ξεπερνά τα €150.000. Το 1993 αυτό το ποσό αντιστοιχούσε σε 1 εκατ. γαλλικά φράγκα. 

Δεδομένου του διόλου ευκαταφρόνητου επάθλου, δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσουν το βιβλίο, ενώ το διαδίκτυο βοήθησε τους «κυνηγούς» να διασταυρώσουν τα στοιχεία τους. Κάποιοι, μάλιστα, φαίνεται ότι αφιέρωσαν υπερβολικά πολύ χρόνο στο συγκεκριμένο χόμπι, καθώς το «κυνήγι της κουκουβάγιας» έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως αιτία για διαζύγια.

Έτσι, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που ένιωθαν λυτρωμένοι, όπως έγραψαν στην πλατφόρμα Discord, που επιτέλους κάποιος βρήκε την λύση που για χρόνια έψαχναν. 

«Δεν πίστευα ότι θα ζούσα για να το δω!» και «Επιτέλους ελεύθεροι!» έγραφαν μερικά από τα μηνύματα.

Με πληροφορίες από Guardian και BBC
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM