Γαλλία: Κερδίζει έδαφος η Μαρίν Λεπέν μετά την επίθεση στο Παρίσι

Γαλλία: Κερδίζει έδαφος η Μαρίν Λεπέν μετά την επίθεση στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν εμφανίζεται να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που διεξήχθη στο σύνολό της μετά την επίθεση στο Παρίσι, όμως ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα την κερδίσει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 23ης Μαΐου, αλλά και ότι θα επικρατήσει της Λεπέν στον δεύτερο και τελικό γύρο δύο εβδομάδες αργότερα.


Στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο Odoxa για λογαριασμό του περιοδικού Le Point και δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα είναι ο νικητής του πρώτου γύρου εξασφαλίζοντας ποσοστό 24,5% των ψήφων, καταγράφοντας πτώση 0,5% σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση.


Η Λεπέν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη δημοσκόπηση αυτή συγκεντρώνοντας ποσοστό 23%, με άνοδο 1%.


Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 0,5% και να πέφτουν στο 19%, συνεπώς δεν προβλέπεται να καταφέρνουν να πάρουν το εισιτήριο για τον γύρο της 7ης Μαΐου.


Ο Μακρόν «έχει καλές πιθανότητες να καταλάβει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο και επομένως είναι απίθανο να αποκλειστεί» επισήμανε ο Γκαέλ Σλιμάν του Odoxa στο κείμενο που επεξηγεί τα στοιχεία της δημοσκόπησης.


Στον β΄ γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα νικήσει με άνεση τη Λεπέν, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM